competitie

Zaterdagmiddag drie thuiswedstrijden in Sporthal de Schulpwei. In de herkenbare gele shirts van sponsor De Wassenaarse Krant, werden er 3 overwinningen behaald. BC Wassenaar 1 stuurde MIX uit Naaldwijk met een 8 - 0 nederlaag huiswaarts, BC Wassenaar 2 behaalde de eerste overwinning. Verdiend werd met 5 - 3 van Leiden gewonnen. Ook BC Wassenaar 4 smaakte het zoet der overwinning: met 6 - 2 ging Flair weer terug naar Alphen a.d. Rijn. Klik hier voor uitslagen en standen.

BC Wassenaar 1 - MIX 6: 8 - 0
BC Wassenaar 2 - Leiden 3: 5 - 3

BC Wassenaar 4 - Flair 12: 6 - 2

BC Wassenaar 1 - MIX 6 : 8 - 0
De heren Mark van der Akker en Marco van Leeuwen beten het spits af, zij wisten het herendubbel in twee sets te winnen 21-17 en 21-18. Daarna het damesdubbel: Eveline Spring in 't Veld werd vervangen door Monique Hilgeman die samen met Scarlet van der Kwaak in twee sets wist te winnen: 21-18 en 21-14.
Marco was vervolgens aan de beurt met zijn single en wist deze in drie sets te winnen met 16-21, 22-20 en 21-15. Scarlet maakte het zichzelf niet al te moelijk met 21-16 en 21-14 won ze haar match. Mark mocht toen aan de jos die wist het te doen in twee sets met 21-9 en 21-19, Monique 'onze joker' wist met 21-19 en 21-5 de partij naar zich toe te trekken.
De mix van Scarlet en Marco werd in twee sets gewonnen, 21-11 en 21-18, daarentegen hadden Mark en Monique meer werk: in drie sets wonnen ze wel 21-13, 12-21 en 21-13.

BC Wassenaar 2 - Leiden 3: 5 - 3
Team 2 van BC Wassenaar speelde vandaag tegen team 3 van BC Leiden. Na 3 wedstrijden verlies, werd er nu toch echt gehoopt op een gelijkspel of misschien zelfs een overwinning. Jim Stegeman speelde vandaag niet mee vanwege een lichte knieblessure, vandaar dat team 2 Rob Gijsbertse als invaller inzette. Dit bleek een goede zet te zijn. Rob, ex-team 2 lid, weet namelijk precies wat alle zwakke en sterke punten van het team zijn. Zijn tips en aanwijzingen hebben vandaag zeker geholpen! Bedankt Rob!
Gestart werd met de herendubbel van Marcel Woudsma en Rob. Rob en Marcel kennen elkaars spel goed en de dubbel liep eigenlijk meteen als vanouds. De 1e set werd dan ook overtuigend gewonnen. De 2e set ging helaas was moeizamer. De tegenstanders waren ondertussen blijkbaar gewend aan de zaal en de shuttle en begonnen flink tegenstand te bieden. De 2e set werd uiteindelijk gewonnen door BC Leiden. De 3e set was zeer spannend, maar helaas wisten Rob en Marcel ook deze set niet naar zich toe te trekken. Erg jammer aangezien de 1e set zo overtuigend werd gewonnen, maar niks aan te doen!
Daarna was het de beurt aan de dames om hun 100% score met de dubbel in stand te houden. De 1e set verliep soepel en werd gewonnen met 21-14. De 2e set verliep moeizamer en de dames van team 2 hadden moeite om de concentratie vast te houden. Met behoorlijk spannende laatste punten wisten ze gelukkig toch de winst te pakken in 2 sets.
Marcel speelde vandaag 1e heer en dat ging hem verrassend goed af. In de afgelopen wedstrijden had Marcel als 2e heer toch wat moeite met de single, maar als 1e heer pakte Marcel gewoon even in 3 zeer spannende sets de winst! Sanne Voogel speelde de 1e damessingle. De 1e set ging erg snel en werd overtuigend gewonnen. De 2e set verliep in het begin wat moeizamer, maar uiteindelijk pakte Sanne toch ook de 2e set en daarmee stond het 3-1 voor BCWassenaar.
Invaller Rob stond daarna klaar om de 2e herensingle te spelen. Ook dit werd een zeer zware en spannende wedstrijd. De heren waren zeer aan elkaar gewaagd en verdeelden bijna alle punten eerlijk over de 3 sets. Helaas was de tegenstander uiteindelijk toch net wat eerder bij de 21 dan Rob.
Akkemay Huininga speelde de 2e damessingle en kreeg een wel erg sterke invalster als tegenstander. Helaas had Akkemay veel pechballetjes die steeds net uit vielen. Ze verloor de wedstrijd in 2 sets. Met een stand van 3-3 werd dus begonnen aan de mixen. Alles (verlies, winst of gelijkspel) was dus nog mogelijk voor beide teams. Rob en Sanne begonnen vol goede moed aan hun mix en haalde achter elkaar de punten binnen. Er werd overtuigend gewonnen in 2 sets. Aan Akkemay en Marcel dus de eer om te proberen een eerste winst voor BCW op papier te zetten. Ook bij deze mix haalden de BCW'ers als een speer punten binnen en waren 2 sets genoeg om het winnende punt voor BCW team 2 binnen te halen. Met een winst van 5-3 doorbreekt team 2 dus gelukkig de afgelopen verlieswedstrijden!

De herendubbel werd gespeeld door Peter Akerboom en John Spring in 't Veld. Daar ze al vaker deze competitie samen hadden gespeeld wonnen ze met 21-12 en 21-13. De damesdubbel werd gespeeld door Beate den Engelsman (invalster voor Ineke josker, die een weekend weg was) en Anita Knijnenburg. In de eerste set moesten Beate en Anita aan elkaar wennen en verloren ze met 8-21.  In de tweede set waren Beate en Anita op elkaar ingespeeld en wonnen deze door goed spel met 21-18. Dus moest er nog een derde set gespeeld worden. Deze ging in het begin gelijk op maar helaas moesten Beate en Anita het onderspit delven. Ze verloren met 17-21.
De eerste herenenkel werd gespeeld door Peter. Peter won met 21-15 en 21-12. De eerste damesenkel werd gespeeld door Florence Helière en ging gelijk op en werd een driesetter helaas verloren in de setstanden van  19-21, 21-15 en 18-21. De tweede herenenkel werd gespeeld door Bernard van den Oever. Bernard won met 21-10 en 21-10. De tweede damesenkel werd gespeeld door Beate. Deze ging gelijk op en werd in twee sets gewonnen door Beate in 21-19 en  21-19.
De eerste mix van John en Florence werd na goed spel gewonnen met 21-14 en 21-9. De tweede mix van Bernard en Anita werd in de eerste set gewonnen met 21-17. In de tweede set begonnen ze weer fouten te maken en moesten ze op het laatst ertegenaan om de partij te winnen met 23-21. Bernard en Anita werden zelfs de Muppets genoemd!!