competitie

De herstvakanties in alle regio's zijn voorbij. BC Wassenaar 1 speelde een vervroegde wedstrijd vlak voor de vakantie en wist met 6 - 2 (waarvan 5 driesetters) Veglo te verslaan. Dit weekend kwamen de overige teams aan bod. BC Wassenaar 3 speelde gelijk tegen Shuttle '74,  BC Wassnaar 4 kwam uit Leiden terug met een 6 - 2  overwinning op Veglo en team 2 wist Hillegom met 2 - 6 te verschalken. Klik hier voor uitslagen en standen.

Veglo 5 - BC Wassenaar 1: 2 - 6
Hillegom 3 - BCWassenaar 2: 2 - 6
Shuttle '74 3 - Wassenaar 3: 4 - 4
Veglo 9 - Wassenaar 4: 2 - 6

Veglo 5 - BC Wassenaar 1: 2 - 6
Vrijdag 16 oktober stond voor BC Wassenaar 1 alweer de 6de wedstrijd op het schema, dit keer mochten ze op bezoek bij Veglo in Leiden. Zoals gewoonlijk begonnen Mark van der Akker en Marco van Leeuwen aan de herendubbel, waarbij ze de eerste set als een trein naar zich toe wisten te trekken. In de 2de set liep het iets minder, teveel foutjes, ze moesten deze afstaan aan de tegenstander. In de 3de set liep het nog steeds niet echt en kekende heren tegen een aardige achterstand aan. Door de laatste paar punten goed geconcentreerd te blijven wisten ze uiteindelijk de tegenstander in te halen en te winnen. De dames Eveline Spring in 't Veld en Scarlet van der Kwaak waren ondertussen al begonnen en daar liep het niet zo lekker, ze wisten voor het eerst hun dubbel niet te winnen helaas 1-1 dus na de dubbels. Vervolgens was het de beurt aan Marco voor zijn single dit werd een super spannende driesetter maar halverwege de 3de set ging het niet meer zo lekker en door teveel fouten werd deze helaas verloren. Bij Eveline was het ook super spannend in 2 sets wist ze wel te winnen maar er moest wel een korte verlenging aan te pas komen. De 2de heer Mark had het de eerste set lastig maar wist hem wel te winnen en in de 2de set ging hij door en won deze met gemak. Scarlet onze 2de dame was aardig aan het schommelen de eerste set werd helaas verloren maar in de 2de wist ze met gemakt te winnen dus weer een driesetter. In de 3de set moest het uiteindelijk tot een verlenging komen om het 4de punt voor BC Wassenaar binnen te halen. Als laatste nog 2 mixen die allebei weer uitliepen op een driesetter, maar wel allebei gewonnen werden, dus tot een eindstand van 2-6. De volgende wedstrijd is weer op 8 november dus we hebben drie weekjes rust.

(zondag 1-11 gespeeld, nog geen verslag ontvangen)

** invaller Erica deed het weer top!!**
Op zich leuke wedstrijden maar we konden we dit keer niet winnen! Ook geen verlies maar als wij thuis tegen Shuttle "74 spelen moeten we zeker winnen!! De herendubbel werd een spannende driesetter, de damesdubbel was niet moeilijk, al hadden we allemaal wel een beetje (soms erg) last van het "lichtval".....
De enkels van Mark Parlevliet en Erica van den Hoek waren niet echt moeilijk.  Sabine Roelandse haalde er nog een driesetter uit maar dat mocht ook niet baten. Arnaud Helière zijn tegenstander had iets meer ervaring.
De mix van Mark en Sabine was erg snel voorbij, alles lukte en bij de tegenstander ging het een en ander mis. Bij Rob Gijsbertse en Erica was het een heel ander spel, zij verloren helaas toch nog...jammer alleen dat de tegenstander de shuttle in gaf terwijl deze echt uit was!!

Afgelopen vrijdagavond 30 oktober speelde team 4 een uitwedstrijd tegen de Leidse badmintonvereniging Veglo. Om acht uur moesten de zes BCW'ers aantreden tegen team 9 van Veglo in de 3 oktober sporthal. Onder het genot van een kop koffie werd de indeling van de wedstrijden gemaakt (wie wat speelt) en na het omkleden kon er gestart worden met de dubbels. Bernard van den Oever en John Spring in 't Veld beten de spits af met de herendubbel. In de eerste set moesten zij er een beetje inkomen en vooral Bernard bleef angstvallig op zijn borst slaan (blijkbaar zat de koffie toch nog dwars), maar de eerste set werd gewonnen en ook de volgende set met respectievelijk 19-21 en 14-21. De damesdubbel werd gespeeld door Anita Knijnenburg en Ineke josker, een koppel dat al vele goede dubbelpartijen op hun naam had staan. Helaas waren de dames van Veglo beter en verloren Anita en Ien deze wedstrijd met 21-13 en 21-16.
Hierna werden de singles gespeeld. Peter Akerboom trad als eerste heer in het veld en met een nieuw racket en de zenuwen na vijf minuten spelen onder controle, kon Peter deze wedstrijd winnend afsluiten ( 19-21,14-21). Florence Helière was onze eerste dame en ook zij speelde een uitstekende wedstrijd en won  eveneens in twee sets (tot haar eigen verrassing niet in drieën) met 12-21 en 15-21. Vervolgens ging Bernard de strijd aan met een veel jongere tegenspeler van Veglo. Deze jongen was snel en jong, maar door goed tactisch spel wist ook Bernard in twee sets te winnen met 16-21 en 13-21.  Als laatste mocht Anita haar single spelen en zij speelde de sterren van de hemel. Goed geplaatste shuttles hoog achterin op de backhand van de tegenstandster en goede diepe services maar toch was de dame van Veglo net wat sterker. Anita verloor met 21-19 en 21-13.
De mixen tot slot werden gespeeld door Florence & John en Ineke & Peter en zoals al door Florence werd voorspeld, zij wonnen in drie sets met 9-21; 21-15 en 11-21. Tot slot konden Peter en Ineke redelijk makkelijk hun wedstrijd winnen (17-21 en 15-21) en ging het BCW team 4 met een 2-6 winst op zak terug naar Wassenaar.