competitie

De eerste competitiehelft zit erop, afgelopen zaterdag waren er de eerste returns. BC Wassenaar 1 had wat meer moeite met Shuttle '74 en won nét aan met 5 - 3. BC Wassenaar 2 won met dezelfde uitslag van het iets hoger geklasseerde Bacluvo. Het derde team blijft op een vaste tweede plaats staan met een 6 - 2 overwinning op Leiden. Team 4 tenslotte dolf met 3 - 5 het onderspit tegen koploper Ribad. Klik hier voor uitslagen en standen.

Wassenaar 1 - Shuttle '74 1: 5 - 3
Wassenaar 2 - Bacluvo 3: 5 - 3
Wassenaar 3 - Leiden 4: 6 - 2
Wassenaar 4 - Ribad 8: 3 - 5

BC Wassenaar 1 speelde afgelopen zaterdag tegen Shuttle 74.
Mark van den Akker was vandaag weer van de partij, had een knieblessure, maar dat gaat weer perfect. Marco van Leeuwen en Mark beten het spits af en speelde een driesetter met winst: 21-15, 19-21 en  21-12. Scarlet van der Kwaak en Eveline Spring in 't Veld deden precies hetzelfde, winst met 21-16, 15-21 en 21-12.
Daarne de enkelpartijen,  Marco won en deed dit in twee sets 21-11 en 21-19, Eveline dacht, dat kan ik ook maar dan in drie sets, maar verloor met 15-21, 21-14 en 16-21. Mark had moeite en verloor helaas in drie spannende sets 21-17, 14-21 en 19-21. Scarlet deed wat ze wilde doen: winnen met 21-5 en 21-11.
De mixen: Marco en Scarlet hadden moeite en verloren met 21-9, 15-21 en 16-21 en Mark en Eveline maakten het spannend maar wonnen toch met 22-20 en 22-20.

Zaterdag 28 november kreeg BC Wassenaar 2 Bacluvo 3 op bezoek. Vandaag kon Marcel Woudsma er helaas niet bij zijn en mocht Loick Joumier meedoen. Loick speelt op dit moment bij de junioren in team 2. Dit was dus een hoge klasse voor hem om in te spelen, maar hij heeft het goed gedaan.
We begonnen met de herendubbel van Jim Stegeman en Loick, helaas waren de heren van de tegenstanders sterker waardoor het eerste punt naar de tegenstander ging. Al met al toch nog wel een paar punten in de wacht weten te slepen en een leuke wedstrijd gespeeld.
Daarna mochten de dames aan de slag. Sanne Voogel en Akkemay Huininga kwamen wat moeilijk op gang en gaven daardoor ook de eerste set weg. Maar de tweede en de derde set wisten ze goed terug te komen en was het een punt voor BCW.
Toen was het weer de beurt aan Jim om de eerste herenenkel te spelen. Dit was een zeer spannende pot waar het zeer gelijk op ging. De tegenstander wist de eerste set te pakken. Jim wist de tweede set naar zich toe te slepen, dus ook dit werd een derde set. De derde set hield Jim de tegenstander goed op achterstand en wist hij de derde set te winnen.
Op hetzelfde moment was Sanne bezig met het spelen van de eerste damesenkel. Ook Sanne had wat problemen in de eerste set, maar kon zich goed herpakken in de tweede set. Ook hier dus weer een derde set en ook Sanne wist de punten naar zich toe te trekken.
Daarna mocht Loick de tweede herenenkel spelen. De tegenstander was te sterk voor Loick. De tweede set wist hij nog goed terug te komen, maar helaas wist hij de wedstrijd niet te winnen. Tijdens de single van Loick was ook Akkemay met de tweede damesenkel bezig. In de eerste set kwam zij nog niet helemaal in haar spel, maar wist de set toch naar zich toe te slepen. In de tweede set ging het haar wat gemakkelijker af en wist ze de wedstrijd te winnen.
Het stond dus 4-2 met nog twee wedstrijden te gaan. Zouden we de wedstrijd kunnen winnen of wordt het een gelijk spel?
Ook de mixen werden gelijktijdig gespeeld. Jim en Sanne begonnen hun mix goed en wisten de eerste set naar zich toe te trekken. De tweede set wisten de tegenstanders goed terug te komen en ging de set naar de tegenstanders. Op dat moment was de mix van Loick en Akkemay al afgelopen, helaas waren de tegenstanders te sterk en wisten ze niet te winnen. Om de wedstrijd nog in winst om te zetten moesten Sanne en Jim de derde set pakken. Gelukkig kwamen zij weer helemaal terug in het spel en wisten ze dus de derde set te winnen. Dit betekende dus een 5-3 winst voor BCW, terwijl wij de uitwedstrijd hadden verloren met 6-2, een zeer goed resultaat voor BCW!!!

Team 3 van BC Wassenaar moest op zaterdag 28 november 2009 om 12.15 uur thuis spelen tegen team 4 van BC Leiden in Sporthal De Schulpwei te Wassenaar. Dit was de eerste wedstrijd van de 7 returnwedstrijden die we nog te gaan hebben. Uit tegen BC Leiden hadden we met 5-3 gewonnen dus dat wilde we vandaag proberen te evenaren.
Mark Parlevliet was vandaag afwezig, maar we hoefden gelukkig geen invaller te regelen omdat Rob Gijsbertse en Arnaud Helière elk drie partijen konden spelen. Zij begonnen gelijk met de herendubbel en dat was een leuke pot om naar te kijken. Het werd een sportieve wedstrijd met lange rally's die in drie sets gewonnen werd door onze heren.
Sabine Roelandse en Mariëtte Timmermans speelden de damesdubbel en zij hebben wel eens beter gespeeld, het tempo lag een beetje laag. Toch wonnen ze de eerste set met 21-14. De tweede set stonden de dames met 14-18 achter, maar een driesetter zagen de dames niet zo zitten, dus werd er goed geconcentreerd gespeeld en het tempo werd verhoogd en daardoor wonnen de dames met 21-18. Arnaud speelde de eerste herenenkel in een wederom spannende driesetter. De heren waren aan elkaar gewaagd en dat bleek wel uit de standen van de eerste twee sets 21-16 en 15-21 maar Arnaud verloor uiteindelijk de derde set met 21-17.
De eerste damesenkel speelde Mariëtte en zij maakte volgens de tegenstander gebruik van een dodelijke crossdrop waar ze veel punten mee scoorde. Ondanks dat Mariëtte wel eens beter heeft gespeeld won ze de wedstrijd in twee sets.
Rob speelde de tweede herenenkel en speelde een fantastische partij. De rally's gingen gelijk op en de heren waren aan elkaar gewaagd. Dat was ook te zien aan de standen van de eerste twee sets 14-21 en 21-18. Dus een derde set moest uitsluitsel geven. Rob ging tot het uiterste, moest af en toe op adem komen, maar verloor helaas de derde set in de verlenging met 21-23.
De tweede damesenkel speelde Sabine en zij speelde erg goed en geconcentreerd. Door de shuttle goed kort achter het net terug te leggen wist ze de eerste set met 21-8 te winnen. En ook al stond ze in de tweede set even achter, ze bleef gefocused en won de tweede set met 21-12.
Tot slot de mixen. Rob en Mariëtte spelen eigenlijk als vast koppel en dat was te merken. Ze vullen elkaar goed aan en wonnen de partij met 21-10 en 21-18.
De eerste set van de tweede mix van Arnaud en Sabine was super spannend. Zij verloren de partij in de verlenging met 22-24. Helaas werd de tweede set met 13-21 verloren, maar in die wedstrijd was wel de mooiste rally van de dag te zien. De tegenstander sloeg namenlijk al zittend twee keer de shuttle terug en wel een keer met zijn racket in zijn linkerhand en een keer met zijn rechter hand en scoorde daarmee een punt!! Achteraf zei hij dat hij dat een keer op internet had gezien,en het ook een keer wilde proberen.............. jammer dat dat niet altijd lukt.......
Supporters bedankt voor het aanmoedigen en bij deze wil ik ook de tegenstanders bedanken voor het tellen van de wedstrijden.
Dat dit een gezellig en sportief team was dat was wel duidelijk en daardoor werd onze overwinning van 6-2 aan de bar gevierd en onder het genot van een lekker drankje en hapje werd de dag afgesloten.

Het is bloedstollend spannend in de achtste klasse waarin BC Wassenaar 4 speelt. Halverwege de competitie strijden Wassenaar (39 punten), Voorburg (37 punten) en Ridderkerk (34 punten) wekelijks om de eerste plaats.
Afgelopen zaterdag werd er thuis tegen Ribad 8 uit Ridderkerk gespeeld. Uit was er gewonnen met 5 - 3.
Wassenaar ging goed van start: John (Spring in 't Veld) met Bernard (van den Oever) en Ineke (josker) met Florence (Helière) wonnen beiden hun dubbelpartijen. Op naar de vier enkel partijen. John had een zware pot. De eerste set won hij met 21-15 en de tweede ging gelijk op. Helaas een blessure voor hem bij een stand van 11-13. Hopelijk zal hij snel herstellen want de eerste man kan niet gemist worden. Het verloop van de overige drie enkelpartijen was dramatisch en werden allen in twee sets verloren. Tussenstand 2 - 4 achter.
Alle hoop was nu gericht op invaller Frans (Diels) om samen met Ineke de mix partij alsnog te winnen. Helaas konden zij niet op tijd op elkaar ingespeeld raken en verloren met 16-21 en 18-21. Gelukkig konden Anita (Knijnenburg) en Bernard hun mix partij wel gemakkelijk winnen met 21-9 en 21-8 zodat het puntverlies beperkt bleef tot 2 punten.
Ridderkerk is weer dichter bij de eerste plaats gekomen...