competitie

De allereerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen was voor rekening van Wassenaar 3. In Voorschoten werd de strijd aangebonden tegen EVBC Vlietwijk 2. Succesvol, getuige de 3 - 5 overwinning! Ook succes was er voor Wassenaar 1, 4 en 5, resp. Leiden, Shuttlewoude en Orbiton werden met 2 - 6, 2 - 6 en 3 - 5 verslagen. Zondag was het de beurt aan Wassenaar 2, met een 5 - 3 nederlaag kwam het team terug uit Hillegom. Klik hier voor uitslagen en programma.

Zonder de geblesseerde Sabine Roelandse, maar met invalster Ellen Dompeling wist Wassenaar 3 een nipte zege te behalen op het Voorschotense EVBC Vlietwijk 2. Spannende partijen resulteerde in een 3 - 5 overwinning. Vrijdagavond moest het Wassenaarse vlaggenschip aantreden in en tegen Leiden. Een spannende wedstrijd met uiteindelijk een prima resultaat: 2 - 6 winst. Die 2 - 6 winst was er ook voor Wassenaar 4. Tegenstander Shuttlewoude wist alleen de twee herenenkels te winnen. Wassenaar 5 heeft de smaak te pakken, vorige week nog een gelijkspel, nu was er winst tegen Orbiton (3 - 5). Wassenaar 2 speelde zondagochtend in Hillegom en wist nét geen puntje te bemachtigen. Een verlies van 5 - 3, wel maar liefst 4 driesetters.

Leiden 2 - Wassenaar 1: 2 - 6
Hillegom 3 - Wassenaar 2: 5 - 3
EVBC Vlietwijk 2 - Wassenaar 3: 3 - 5
Shuttlewoude 5 - Wassenaar 4: 2 - 6
Orbiton 7 - Wassenaar 5: 3 - 5

Voor BC Wassenaar 1 was afgelopen vrijdag de eerste uitwedstrijd, deze vond plaats in Leiden. Zoals altijd begonnen we met de herendubbel en deze werd door Mark van den Akker en Marco van Leeuwen in 2 sets gewonnen met hier en daar wat bizarre netballetjes. Vervolgens mochten onze dames Sanne Voogel en Eveline Spring in 't Veld aan de bak. Zij maakten het iets spannender maar wisten in 3 sets de overwinning te behalen. Vervolgens begon Marco aan zijn single, de eerste set liep niet echt en die verloor hij ook uiteindelijk trok hij aan het kortste eind in een spannende 3 setter. Ondertussen was Sanne ook begonnen en die wist vrij eenvoudig in 2 setjes te winnen. 3-1 tussenstand halverwege, dus nu mochten Mark en Eveline aan de slag: Mark wist in 2 sets te winnen. Eveline speelde een super spannende 3 setter maar moest helaas de overwinning afstaan aan de tegenstander. Alleen de mixen nog, Sanne en Marco begonnen met een vliegende start maar lieten de tegenstander te ver terugkomen en moesten uiteindelijk de eerste set afstaan. In de 2de set moest er een verlenging aan te pas komen om een 3de set af te dwingen. In die derde set ging het lang gelijk op maar Sanne en Marco wisten uiteindelijk te winnen. Mark en Eveline waren ondertussen al klaar en wisten met mooie rally's de overwinning in 2 sets op te eisen. Dus BCW1 won met 6-2 van BC Leiden, zaterdag spelen we weer thuis.