competitie

Wisselende resultaten op zaterdag 9 oktober. Winst was er voor de teams Wassenaar 3, 4 en 5, Wassenaar 2 speelde gelijk en Wassenaar 1 moest haar meerdere erkennen in het sterke Randstad 1 - 7. Klik hier voor uitslagen en programma.

Weer eens wat thuiswedstrijden, speelt altijd wat prettiger, de eigen shuttle, de gewende lichtval, noem maar op. Wassenaar 1 ontmoette het sterke Randstad en verloor met 1 - 7. Wassenaar 2, spelend tegen het derde team van Randstad deed het een stuk beter en speelde met 4 - 4 gelijk. Wassenaar 3, met invalster Erica van der Hoek, kwam wel tot winst, met 5 - 3  werd Drop Shot verslagen. Wassenaar 4 bleef ongeslagen (6 - 2 winst op Veglo) en speelt a.s. vrijdag een uitwedstrijd tegen het gelijkwaardige Noordwijkerhout. Wassenaar 5, een mengeling van jong en wat ouder, won met 5 - 3 van Conquesto.

Wassenaar 1 - Randstad 2: 1 - 7
Wassenaar 2 - Randstad 3: 4 - 4
Wassenaar 3 - Drop Shot 5: 5 - 3
Wassenaar 4 - Veglo 6: 6 - 2
Wassenaar 5 - Conquesto 13: 5 - 3

Na vorige week een mooie winst geboekt te hebben op Leiden, startte team 1 afgelopen zaterdag weer vol goede moed aan de wedstrijd tegen het team van Badminton Club Randstad. De heren Marco van Leeuwen en Mark van der Akker hadden in de eerste set wat moeite met de tegenstanders. Na elkaar wat tips gegeven te hebben, liep de tweede set beter. De derde beslissende set liep het spel van de tegenstanders beter, waardoor wij een punt weg moesten geven. Ook de dames van Randstad waren te sterk voor Sanne Voogel en Eveline Spring in ’t Veld. Marco, Mark, Sanne en Eveline zagen alle vier, in vaak spannende wedstrijden, de winst naar de tegenstander gaan. Nu de mixen, konden we nog twee punten scoren? Mark en Eveline lukte het niet om in het spel te komen. Sanne en Marco zorgen in twee spannende sets, in de verlenging, voor het enige winstpuntje van de dag.
Op naar de volgende wedstrijd, in de hoop dat we dan meer punten gaan scoren.

(nog geen verslag ontvangen)

Team 3 speelde zaterdag 9 oktober 2010 tegen BC Drop Shot 5. Sabine Roelandse was geblesseerd twee weken geleden, dus ze speelde alleen de damesdubbel. Erica van den Hoek was invalster. De damesdubbel werd gespeeld door Mariëtte Timmermans en Sabine en werd helaas verloren in twee sets. De herendubbel werd gespeeld door Mark Parlevliet en Arnaud Helière. De eerste set werd verloren met 8-21 (misschien nog niet wakker?), de tweede set was veel beter en werd gewonnen door de Wassenaarders. Helaas werd de laatste set verloren. Vervolgens begon Arnaud aan zijn single. Het was een spannende single met lange rally's. Eerste set werd verloren, maar de tweede set speelde Arnaud een echte singletactiek, goed geplaatse ballen in de hoekjes en langs de lijnen. Hij won de tweede and derde set met 21-12 en 21-13. Mariëtte speelde de eerste damesenkel tegen een sterke tegenstandster. Maar de tegenstandster had moeite met diepe ballen achterin, ze maakte meer fouten. Mariëtte won in twee sets. Mark Parlevliet speelde de tweede herensingle. Hoewel zijn tegenstander een sterke aanvaller was, maakte hij teveel fouten. Mark won in twee sets. Erica had geen problemen met haar single en won in twee sets met realistisch en duidelijk spel. Dus een goede score met vier gewonnen singles. Dat is nogal ongebruikelijk voor team 3, omdat bij de vorige wedstrijden de dubbelspelen beter gin gen dan de enkelspelen. Na de enkelspelen volgde de mixen. De eerste mix werd gespeeld door Mariëtte en Arnaud voor het eerst dit seizoen. Zij maakten het spannend maar wisten in 3 sets de overwinning te behalen. De tweede mix werd gespeeld door Erica en Mark, ook in superspannende drie sets gespeeld, maar werd helaas verloren.
Tot slot, 5-3 gewonnen door Wassenaar 3. De volgende keer tegen Drop Shot!

Nog steeds ongeslagen begon Wassenaar 4, met een compleet team, aan haar vierde wedstrijd. Een ietwat gewijzigde spelvolgorde, een startend damesdubbel. Vrij simpel wonnen Ellen Dompeling en Mineke Kiel in twee snelle sets. Zo snel ging het niet bij het herendubbel, wel was er winst in drie sets voor Sven van Kuyen en John Spring in 't Veld. Mineke, met Guilliaume van Toer aan haar mix-zijde, speelde een prima partij, winst in twee sets. Een 3 - 0 tussenstand. De vier enkelspelen leverden twee gewonnen partijen op voor de dames Florence Helière en Ellen. Beiden hadden weinig moeite met de Leidse dames. De herenenkels gingen in drie sets, beide keren trokken de Leidse heren aan het langste eind, met daarbij de kanttekening dat Guiliaume's nederlaag veroorzaakt werd door opgave in de derde set i.v.m. een teveel opspelende nekblessure. De laatste partij van de dag, een mix van Florence en John, werd in twee sets gewonnen. Een 6 - 2 overwinning én nog steeds ongeslagen. Nog maar drie onbekende tegenstanders.....

Na één keer verlies, één keer gelijk en één keer winst begon zaterdagmiddag het team van jonge en oude spelers aan hun vierde wedstrijd. De tegenstanders Conquesto kwamen dit keer uit Zoetermeer.
De herendubbel werd gespeeld door Maarten Konings en Peter Akerboom. Na een spannende driesetter (de punten gingen over en weer) werd deze gewonnen door Maarten en Peter. De damesdubbel werd gespeeld door Loesje Hooijkaas en Anita Knijnenburg. Nadat ze aan elkaar gewend waren in de eerste set, die verloren ging, wonnen ze de tweede set en de derde set (met verlenging).
De eerste mannensingle werd gespeeld door Bernard van den Oever. Hij moest tegen een jeugdspeler en wat hij ook probeerde hij kon deze partij niet winnen. De eerste vrouwensingle werd gespeeld door Carola Mooijman. Door goed tactisch spel wist ze de partij dit keer in twee sets te winnen. De tweede mannensingle werd gespeeld door Maarten. Hij deed zijn best maar kon de partij niet winnen. De tweede vrouwensingle werd gespeeld door Loesje. De eerste set ging gelijk op en kon Loesje netaan winnen. De tweede set was de tegenstandster moe en kon Loesje deze door goed spel winnen.
De eerste mix van Peter en Carola ging in beide sets gelijk op maar Peter en Carola konden aan het eind toch de winst pakken in twee sets. De tweede mix van Bernard en Anita was in de eerste set spannend en verloren ze netaan. De tweede set gingen Bernard en Anita veel fouten maken waardoor deze ook verloren ging.
De totale uitslag van deze wedstrijd is 5 - 3 voor Wassenaar. Bedankt allemaal en vooral de supporters (zelfs een minilid zat een tijd lang op de tribune) die weer naar ons keken. Aanstaande zaterdag gaan we naar Wateringen!