competitie

De 5 Wassenaarse badmintonteams mochten weer aan de bak voor een thuiswedstrijd. Over 't algemeen prima resultaten. Wassenaar 1 blijft winnen, nu werd Dynamo Sassem met 5-3 verslagen. Eenzelfde overwinning was er voor Wassenaar 2 tegen koploper Hillegom. Wassenaar 3 speelde netjes gelijk tegen Quintus en voor Wassenaar 4 was het lager geplaatste Dynamo Sassem een maatje te klein, 6-2 winst. Wassenaar 5 verloor net aan met 5-3 van koploper Brielse BC. Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 1 - Dynamo Sassem 1: 5 - 3
Wassenaar 2 - Hillegom 5: 5 - 3
Wassenaar 3 - Quintus 3: 4 - 4
Wassenaar 4 - Dynamo Sassem 4: 6 - 2
Wassenaar 5 - Brielse BC 3: 3 - 5

We gaan goed!
Afgelopen zaterdag stond team 1 weer te trappelen om te mogen beginnen met alweer de tweede thuiswedstrijd. Deze week speelden wij tegen het altijd gezellige en bekende Dynamo Sassem. De heren Marco van Leeuwen en Lawrence Panhuyzen mochten wederom als eerste aan de bak. De eerste set gaat vlot en de heren winnen deze gemakkelijk met 21-14. De tweede set beginnen de tegenstanders wat beter in hun spel te komen, waardoor de derde set onvermijdelijk is. Helaas net een paar punten te weinig voor de BCW’ers. Dan de damesdubbel die gespeeld wordt door Akkemay van Leeuwen en Eveline Spring in ’t Veld. De dames hebben in de eerste set nog wat moeite, het spel komt nog niet echt los en het wordt een nek- aan- nek race naar wie de winst van de eerste set gaat. Het wordt verlenging maar de dames van BC Wassenaar trekken uiteindelijk aan het langste eind en winnen met 25-23. De tweede set was een fluitje van een cent. Met 21-6 staat het 1-1.
Marco en Lawrence spelen beide een herensingel. Beide heren maken er geen woorden aan vuil en winnen gemakkelijk in twee sets. Goed gespeeld heren! Ook Eveline en Akkemay halen beiden een punt binnen voor Wassenaar. Akkemay in een slopende drie setter. Super goed gespeeld Akkemay! Nu nog beide mixen. We spelen deze om de beurt. Bij Marco en Eveline loopt het in de eerste set verre van goed. In de tweede set konden zij wat meer van hun eigen spel laten zien, maar helaas net te weinig om een derde set te kunnen spelen. Lawrence en Akkemay spelen een leuke en spannende partij en winnen net niet, maar waren heel dichtbij. Ons teamgenoot Jim Stegeman en alle andere supporters bedankt voor jullie steun en support! We winnen met 5-3, wat onwijs leuk na de promotie van afgelopen seizoen naar de eerste klasse. Hoeveel nachtjes slapen nog naar de volgende partij?...

Zo, na de nederlaag van vorige week tegen Voorburg stonden we toch wel een beetje angstvallig te wachten op Hillegom, dat had namelijk met 7-1 van Voorburg gewonnen! En nu moesten wij tegen Hillegom....
Maar een goed begin is het halve werk! Dus de dames Sanne Voogel en Sabine Roelandse gingen tegelijk met de heren Dennis Klaverveld en Remco de Rooij van start. De dames hadden het niet moeilijk maar moesten toch opletten dat zij niet in het spel van de tegenstanders meegingen. Dat deden ze gelukkig niet en wonnen in twee sets. De heren hadden het een stuk zwaarder, de eerste set verloren ze met maar twee punten verschil.  De tweede set pakten ze goed op en wonnen met 21-18 maar helaas konden ze niet het zo gewilde puntje binnenhalen.
Maarten Konings mocht als eerste de single beginnen en zoals altijd houdt hij van driesetters :-) en kon het nu ook weer niet laten om er een te spelen! Zijn tegenstander maakte veel slordigheidjes en werd een beetje boos op zichzelf. Maarten bleef de rust zelve, maar naarmate de winst dichterbij kwam ging hij ook een paar foutjes maken en teller Sabine zat met kromme tenen in dr stoel.....maar gelukkig won hij de laatste set met 21-16 en zo heeft ook Maarten zijn eerste overwinning binnen.
Sanne speelde zoals altijd haar eigen spel en had eigenlijk een makkie, haar tegenstander was niet echt heel sterk en ze wist de partij in twee sets te winnen.
Dennis mocht tegen sprinkhaan Jordi! Het was wel een leuk gezicht, aan de ene kant een hele lange jongen en aan de andere kant een ukkie, maar dat ukkie ging alle kanten op en Dennis kwam totaal niet in zijn spel. Hij baalde dat hij zoveel uit sloeg en probeerde nog van alles maar helaas mocht het niet lukken.
En toen mocht Scarlet van der Kwaak eindelijk ook spelen. Haar tegenstander was vorig jaar nog behoorlijk sterk dus dachten we dat Scarlet een zware partij zou krijgen! Maar niets was minder waar en ook Scarlet won gemakkelijk in twee sets. En zo stond het inmiddels 4-2. Verliezen kon al niet meer!
De mixen waren omgedraaid en Maarten en Scarlet begonnen en die was echt super spannend, de eerste set verloren ze maar de tweede wonnen ze heel makkelijk met 21-12. Dus weer een derde set ( ja ja Maarten!) en die was vreselijk spannend!  Van alle teams kwamen ze kijken en aanmoedigen, wat altijd leuk is! En ja hoor, ook deze werd gewonnen!
Sabine en Remco hadden nog niet eerder samen gespeeld,  dus dat was even aftasten. De eerste set liep eigenlijk erg goed en na overleg gehad te hebben probeerden ze de tweede set zo te blijven spelen, maar de tegenstanders wilden natuurlijk ook dat extra puntje. Zij gingen een ander spel spelen en daardoor kwamen Sabine en Remco in de knel, ze maakten samen veel fouten en de tegenstanders maakten hier goed gebruik van. Helaas werd de derde set ook verloren. Maar in totaal 5-3 gewonnen en daar zijn we allemaal erg blij mee!

Op zaterdag 4 oktober speelde Wassenaar 3 tegen Quintus 3 uit Kwintsheul. De wedstrijd startte om 12:00 met de herendubbel gespeeld door Vincent Moy en Arnaud Heliere. De eerste set wonnen zij met 21-11. De tweede set was wel wat spannender maar deze wonnen zij ook met 22-20. Daarna werd de damesdubbel gespeeld door Manon Dompeling en Florence Heliere de eerste set verloren zij met 16-21 en gingen vervolgens weer fris de tweede set in. Deze was erg spannend maar helaas werd deze ook verloren met 26-28.
Toen werd de eerste herenenkel gespeeld door Pim van der Poel. Hij speelde zijn eigen spelletje en won zo met 21-11 en 21-12. Vervolgens werd de eerste damesenkel gespeeld door Manon. De eerste set verloor zij met 15-21 maar liet het er niet bij zitten en wist zo de tweede set te winnen met 21-13, daar kwam de eerste driesetter van deze dag! Het ging tot het laatste moment gelijk op helaas wist de tegenstander toch de laatste punten naar zich toe te halen en zij won net aan met 18-21. De tweede herenenkel werd door Arnaud gespeeld. De eerste set won hij met 21-18 en de tweede set wat makkelijker met 21-12. Daarna was het de beurt aan Florence. Zij had duidelijk veel moeite met haar tegenstander en wist de wedstrijd niet naar haar hand te zetten. Zij verloor in twee sets met 14-21 en 7-21.
Vincent en Manon mochten de baan op voor de eerste gemengddubbel. Zij hebben tijdens het New Age Toernooi al laten zien wat ze kunnen en waren van plan om te gaan winnen. Helaas moesten zij de eerste set gewonnen geven. Zij verloren met 18-21. Maar zij lieten zich niet kennen en waren vastbesloten om de tweede set te gaan winnen. Het was enorm spannend maar zij wonnen de set met 26-24. Toen hadden zij de smaak te pakken en de derde set wonnen zij vrij eenvoudig met 21-13. Pim en Florence speelden de laatste partij van vandaag. De eerste set wonnen zij gemakkelijk met 21-9. Wellicht dachten zij er daarna iets te makkelijk over en verloren daarna de tweede set met 15-21. Dat werd dus aanpoten in de derde set! Het was spannend tot de laatste punt, maar helaas verloren zij met 21-23.

Voor het eerst deze competitie waren alle mannen present, van de drie dames zijn er helaas nog steeds twee (Stephanie Burgmeijer en Melissa van Deursen) geblessseerd. Daarom wéér op zoek naar een invalster, het werd Ellen Dompeling. De mannen gingen voortvarend van start, in twee sets waren de voor het eerste samenspelende Kylian Moy en John Spring in 't Veld te sterk voor hun Sassemse opponenten (21-17, 21-16). Die voortvarende start was er ook bij Ellen Dompeling en Carola Mooijman, maar duurde helaas maar één set (21-12). In de tweede set wisten de tegenstandsters hoe ze de Wassenaarse dames moesten aanpakken (16-21), dat deden ze ook nog in de derde bloedstollende set (19-21).
Alweer mocht Kylian de baan op, nu voor zijn single. Slim en rustig wist hij zijn ervaren tegenstander zo ongeveer tot wanhoop te drijven, winst voor Kylian met 21-16 en 22-20. Met 21-16 en 21-13 was Ellen toch wel te sterk voor haar tegenspeelster. Sven van Kuyen speelde zijn single op de baan naast team 2, jammergenoeg kon hij zich niet optrekken aan het niveau van de baan ernaast en verloor in twee sets met 17-21 en 14-21. Carola speelde de laatste van de vier singles, net als Ellen zat bij haar het verlies in het damesdubbel nog vers in het geheugen, dat wilde ze niet nog een keer! En dat kwam goed, Carola won eigenlijk best gemakkelijk met 21-12 en 21-9.
Een 4-2 voorsprong, prima!
De twee mixen werden na elkaar gespeeld, van start gingen Ellen en Sven. Het werd een hele spannende wedstrijd, de shuttle ging alle kanten op, vaak ook de goede! Met wat zweetdruppeltjes op het voorhoofd en twee gewonnen sets (21-18 en 23-21) werd de 5-2 tussenstand genoteerd. De tweede mix, Carola en John, maakte een einde aan het feest met een hele zekere en gedegen overwinning. Was de eerste set nog 21-15, in de tweede werden de tegenstanders overlopen met 21-5.
De 6-2 overwinning was méér dan verdiend!

Afgelopen zaterdag speelde team 5 zijn eerste thuiswedstrijd tegen Brielse BC, een pittige tegenstander. Deze competitiewedstrijd begon met een spannende herendubbel, helaas waren Peter Akerboom en Daan van Veen niet sterk genoeg voor hun tegenstanders en verloren na een spannende wedstrijd in 2 sets. Tegelijkertijd moesten Kirsten Dompeling en Mandy de Zwart hun damesdubbel spelen. De eerste set hebben ze net gewonnen en na wat goed advies ging de tweede set nog beter, eerste puntje voor Wassenaar binnen. In de eerste herenenkel was de eer aan Robin de Zwart, helaas was zijn tegenstander hem iets te sterk af en verloor hij deze in 2 sets. De tweede herenenkel is gespeeld door Daan, hij had nog wat goed te maken van zijn dubbel. Hij won zijn wedstrijd dan ook netjes in twee sets. Tijd voor de damesenkels, de eerste speelde Mandy. De eerste set zat het haar niet mee, deze verloor ze dan ook. In de tweede set raakte ze wat meer op dreef, helaas heeft ze deze set net verloren. De tweede damesenkel werd door Juliette Talakua gespeeld, helaas was ook haar tegenstander iets te sterk voor haar. In de eerste mix mochten Kirsten en Robin het tegen hun tegenstanders opnemen. Het zat ze niet mee en ook deze wedstrijd werd net verloren. In de laatste wedstrijd speelden Juliette en Romeo Talakua. Na een spannende wedstrijd hebben zij het laatste punt binnengehaald. We hebben uiteindelijk helaas met 3-5 verloren, geen slechte prestatie tegen deze tegenstander. Op naar de revanche in de uitwedstrijd.