competitie

Week 4 leverde een reeks thuiswedstrijden op. Wassenaar 1 stuurde Veglo met een 6-2 nederlaag huiswaarts en blijft de koppositie behouden. Ook Wassenaar 2 deed goede zaken, nummer 2 Erasmus werd met 5-3 verslagen. Ook 5-3 winst was er voor Wassenaar 3 tegen EVBC/Vlietwijk. De teams 4 en 5 verloren beiden met 6-2 van resp. Hillegom en Merenwiek. Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 1 - Veglo 3: 6 - 2
Wassenaar 2 - Erasmus 2: 5 - 3
Wassenaar 3 - EVBC Vlietwijk 2: 5 - 3
Wassenaar 4 - Hillegom 9: 2 - 6
Wassenaar 5 - Merenwiek 3: 2 - 6

Zaterdag 25 oktober mocht Wassenaar 1 na een korte stop weer aan de slag, dit keer tegen Veglo. De dames Eveline Spring in 't Veld en Akkemay van Leeuwen beten het spits af, helaas verloren zij in 3 sets. Vervolgens waren de heren Marco van Leeuwen en Lawrence Panhuyzen aan de beurt, zij wisten de winst in 2 sets naar zich toe te trekken. Marco mocht gelijk door als eerste heer en speelde een sterke single en wist te winnen in 2 sets. Eveline, die eerste dame speelde, speelde ook een erg goede pot en wist in 2 sets te winnen. Lawrence verloor helaas de eerste set maar wist vervolgens weer erg goed in het spel te komen en kon de partij in 3 sets winnen. Akkemay wist de eerste set snel naar zich toe te trekken, in de tweede set was er iets meer moeite maar wist ze deze ook te winnen. Een tussenstand van 5-1 voor het begin van de mixen. De tweede mix ging als eerste van start. Akkemay en Lawrence wisten helaas niet goed in de wedstrijd te komen en verloren in 2 sets. Marco en Eveline speelde een spannende mix en wisten in 3 sets te winnen. Een 6-2 overwinning voor team 1!

Zaterdag heeft team 2 moeilijke wedstrijden gespeeld maar een topprestatie geleverd met een 5-3 winst tegen Erasmus uit Rotterdam. Als eerste waren Remco de Rooij en Dennis Klaverveld aan de beurt, het was een leuke wedstrijd om naar te kijken, de eerste set werd met 17-21 verloren en de 2de set werd veel minder gespeeld en werd met 7-21 verloren. En als 2de werd de damesdubbel gespeeld met Sanne Voogel en Sabine Roelandse, Die werd vrij simpel gewonnen met 21-14 en de 2de set werd met 21-8 gespeeld.
Daarna werden de singles gespeeld. Eerst was Maarten Konings aan de beurt en hij moest aan de bak! Hij speelde een pittige partij en verloor de eerste set met een 17-21 en de 2de 21-19 gewonnen. De 3de set werd heel erg spannend en die werd jammer genoeg met 20-22 verloren. Daarna was Sanne aan de beurt met de single en de eerste set was echt een makkie voor Sanne en werd heel eenvoudig gewonnen met 21-0 en de 2de set had ze iets meer tegenstand en werd met 21-7 gewonnen. Dennis single werd ook een leuke partij en werd ook een 3-setter: de eerste set werd met 21-16 gewonnen, de 2de set werd jammergenoeg met 17-21 verloren en de derde set liep het niet meer zo best bij Dennis en werd met 9-21 verloren. Daarna was Scarlet van der Kwaak aan de beurt en haar single werd ook een makkie net zoals die van Sanne. De eerste set werd met 21-4 gewonnen en de 2de set werd met 21-5 gewonnen.
Tot slot de twee mixen: Scarlet met Maarten en Sanne met Remco. Scarlet en Maarten begonnen en dit werd een hele leuke pot, de eerste set set werd met 21-23 verloren en de 2de set werd met 22-20 gewonnen, de 3de set waren Scarlet en Maarten in bloedvorm en werd met 21-14 gewonnen. Daarna Sanne en Remco en dit was ook een leuke pot. Er werd met 21-16 en met 21-16 gewonnen.

De wedstrijd vandaag voor Wassenaar 3 was tegen EVBC Vlietwijk 2 uit Voorschoten. Rob Gijsbertse en Vincent Moy begonnen met hun herendubbel en wonnen gemakkelijk in 2 sets. Toen was het de beurt aan Manon Dompeling en Florence Hélière voor de damesdubbel, die werd gespeeld in 3 sets. Ze verloren de eerste set met 16-21, maar kwamen terug en wonnen de tweede set. De 3e set was echt spannend, de tegenstanders leidden met 20-18, maar onze meisjes speelden goed en kwamen goed terug en presteerden het toch om ze te verslaan met 24-22. Arnaud Hélière begon zijn single vrij eenvoudig met 21-10 in de eerste set, maar in de tweede set verloor hij zijn concentratie en dit leidde tot fouten en verlies. Dus dit betekende dat er een derde set moest worden gespeeld en kwam Arnaud lekker terug in zijn spel en won het met 21-10. Manon's single werd ook gespeeld in 3 sets, ze verloor de eerste, maar na een aantal goede tips van haar teamgenoten is ze erin geslaagd om de 2e en 3e set te winnen. De tweede damessingle werd gemakkelijk gewonnen door Florence in 2 sets. Toen was het de beurt aan Rob om zijn single te spelen tegen een speler die ongeveer 3 keer jonger dan hij was :). Hij was gewoon te sterk en Rob verloor het in 2 straight sets. Op dit punt stond team 3 met 5-1 voor en het was tijd om de mixen te spelen. Ook deze 2 wedstrijden werden gespeeld in 3 sets. Florence en Arnaud speelden goed maar EVBC Vlietwijk was toch sterker en won deze mix. Vincent en Manon begonnen niet zo goed in de eerste set. Ze veranderden hun tactiek voor de tweede set en dit maakte het verschil en dit betekende dat weer een 3-setter gespeeld moest worden. Het was een zeer spannende 3e set met veel BCW supporters aan de zijkant, maar dit hielp niet. De 3e set werd afgesloten met 18-21 maar over het algemeen speelde team 3 goed en won met 5-3.

Ook vandaag moest team 4 weer een beroep doen op twee invallers. Kylian Moy was verhinderd en Carola Mooijman moest i.v.m. een lichte blessure haar schouder sparen en speelde daarom alleen de dubbels. John Spring in 't Veld en Ben van Keppel namen de herendubbel voor hun rekening. Omdat dit de eerste keer was dat John en Ben samen speelden verliep het samenspel nog niet optimaal. De winst ging met 14-21 en 15-21 naar de tegenstanders. Daarna gingen Beate den Engelsman en Carola Mooijman de baan op voor de damesdubbel. De eerste set werd verloren met 19-21 maar in de tweede set werd met 21-19 winst geboekt. De derde set verliep heel soepel en deze werd met 21-12 gewonnen. Ben kon met de eerste herenenkel geen vat krijgen op het spel van de meer ervaren tegenstander. In de eerste set wist hij toch 10 punten te scoren maar helaas ging de tweede set met 2-21 verloren. De single van Beate verliep heel wisselend. Na ruime voorsprong kon de dame van Hillegom toch weer een paar keer aanhaken maar gelukkig wist Beate beide sets met 21-18 te winnen. Ondanks dat Sven van Kuyen in de tweede single zijn uiterste best deed kwam hij net iets tekort om een punt voor BCW binnen te halen. Beide sets werden door Hillegom met 18-21 gewonnen. Melissa van Deursen was er vandaag weer voor het eerst bij en eigenlijk was de single toch nog wat te zwaar waardoor deze met twee keer 13-21 werd verloren. We gingen dus met achterstand de mix partijen in. Sven en Melissa verloren de eerste set met 16-21. Bij Melissa speelden de rugproblemen toch weer op en helaas moest de partij daardoor worden opgegeven. John en Carola werden in de eerste set helemaal weggespeeld met 5-21. De tweede set ging juist heel goed. Ze kregen meer vat op de tegenstanders en wonnen met 21-16. In de derde set kwamen ze helaas toch iets tekort. Zo ging ook dit punt met 21-16 naar tegenpartij. Hillegom was vandaag met 2-6 te sterk voor ons. Hopelijk gaat het met de uitwedstrijd beter en zonder blessures. Beate en Ben, bedankt voor jullie inzet!

De herendubbel werd deze zaterdag gespeeld door Robin de Zwart en Peter Akerboom. De eerste set was nog even wennen voor beide heren omdat ze nog niet eerder samen speelden. De eerste set toch binnen gehaald met 23-21. De 2de set verliep erg goed doordat de tactiek aangepast was wat een snelle winst opleverde 21-7.
De damesdubbel van Mandy de Zwart en Juliëtte Talakua was een zware pot voor de dames. De tegenstanders hadden veel meer ervaring en slagkracht in huis waar onze dames niet tegenop konden. Ondanks hun goede inzet kwamen ze deze keer toch tekort en verloren ze in 2 sets 14-21 en 11-21. Volgende keer beter dames, aan jullie inzet heeft het niet gelegen.
Na de dubbel partijen gingen de singles van start met Robin bij de heren en Mandy bij de dames. Robin ging erg goed van start en kon halverwege de set het initiatief nemen en winst pakken met 21-16. De 2de set was de tactische aanpak van zijn tegenstander slimmer zodat deze de winst pakte met 11-21.
De 3de set kwam Robin tekort en moest deze set aan zijn tegenstander laten 15-21, goed gedaan Robin. Mandy had ook bij de single zware tegenstand waar ze moeilijk onder uit kwam 6-21. Na bemoedigende woorden van Melissa uit team 4 speelde ze een goede 2de set maar kwam net tekort 17-21. Hou het spel uit de 2de set vast Mandy dit seizoen, dan komt het goed.
Romeo Talakua en Juliëtte moesten allebei de 2de single partij voor hun rekening nemen. Romeo startte erg goed en pakte de 1e set op een goede manier 21-16, de 2de set liet hij zich een beetje inpakken. Zijn tegenstander had een goede tactiek gevonden en pakte de 2de set 13-21 waarna de 3de set een feit was. Deze 3de set ging ook verloren waar Romeo halverwege nog een riante voorsprong verspeelde 16-21. Juliëtte kon ook met haar single niet echt potten breken want ook haar tegenstandster was erg sterk. Juliëtte kon net als Mandy moeilijk in haar spel komen waardoor zowel de 1e als de 2de set verloren ging met 12-21 en 10-21. Kop op Juliëtte volgende keer lukt het wel.
Nu de mix partijen nog dus de beide dames konden hier nog proberen wat recht te zetten. De 1ste en 2de set zijn door Mandy en Peter door goed samenspel en mooie een service van Mandy. Met mooie cijfers gewonnen 21-13 en 21-13, goed gespeeld Mandy. De 2de mix van Romeo en Juliëtte begon niet goed, de oorzaak was slecht positiespel van beiden. De 1e set werd ruim verloren met 7-21. Na tacktische aanpassingen werd de 2de set knap binnengehaald met 21-19. De 3de set was een thriller van jewelste en de winst kon beide kanten op, helaas viel het kwartje naar de andere kant. Als jullie zo blijven spelen als de 2de en 3de set dan komen de punten dit seizoen ook wel.
Ondanks het verlies van 2 – 6 ben ik toch trots op ons team, het kan alleen maar beter worden.