competitie

Week 9 liet een diversiteit aan uitslagen zien. Wassenaar 1 speelde gelijk tegen Conquesto, Wassenaar 2 deed goede zaken tegen Voorburg en won met 5-3. Wassenaar 3 was net niet sterk genoeg tegen Voorburg en verloor met 5-3. Wassenaar 4 verloor met dezelfde uitslag van DKC en Wassenaar 5 scoorde voor de tweede keer op rij. Nu ging Ommoord met een 6-2 nederlaag huiswaarts. Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 1 - Conquesto 6: 4 - 4
Wassenaar 2 - Voorburg 4: 5 - 3
Wassenaar 3 - Voorburg 5: 3 - 5
Wassenaar 4 - DKC 10: 3 - 5
Wassenaar 5 - Ommoord 6: 6 - 2

Eindelijk weer aan slag in onze eigen sporthal! Team 1 is gedreven en moet zoveel mogelijk punten binnen zien te halen om mee strijden om het kampioenschap. Wederom weer een paar pittige partijen op zaterdag 6 december tegen Conquesto uit Zoetermeer. De mannen Marco van Leeuwen en Lawrence Panhuyzen bijten de spits af. Zoetermeer ging vrijwel direct in de aanval. Marco en Lawrence konden de heren net niet bijbenen en verliezen de partij met 17-21 en 19-21. Akkemay van Leeuwen en Eveline Spring in ’t Veld maken het elkaar en zichzelf weer onnodig lastig in de damesdubbel. In drie sets kunnen zij de winst wel naar Wassenaar toetrekken met 21-11, 17-21 en 21-17. De eerste herenenkel is voor Marco. Marco verslaat zijn tegenstander met 21-19 en 21-18. Helaas lukt het Eveline niet om haar tegenstandster bij te houden en verliest zij met 17-21 en 13-21. Lawrence speelt een ontzettend spannende enkel.  De eerste set gaat gelijk op en wint Zoetermeer (18-21), de tweede set is een overweldigende winst voor Lawrence (21-8). In de derde set gaat het lang gelijk op. Helaas vallen de laatste twee punten naar de tegenstander (19-21). Akkemay wint wederom haar enkel (en heeft tot nu toe al haar enkels gewonnen, klasse!). De mixpartijen worden gelijktijdig gestart. Voor beide koppels een derde set. Marco en Eveline starten goed, maar verliezen concentratie en moeten de partij in de derde set met twee punten verschil gewonnen geven aan Zoetermeer. Lawrence en Akkemay daarentegen, spelen de eerste set minder hun eigen spel, maar komen in de tweede en derde set goed terug en winnen hun mixpartij. Met een 4-4 gelijkspel kijken wij uit naar de volgende twee wedstijden in het komende weekend, jawel; wij mogen vrijdagavond en maandagavond aan de bak, in de strijd om de eerste plaats!

Met allemaal volwassenen begonnen aan de wedstrijd: Maarten Konings is vandaag ook 18 geworden.
De herendubbel van Remco de Rooij en Dennis Klaverveld kon tegen de heren van Voorburg niet winnen. Het lukte net niet om er een 3-setter van te maken, helaas. Sabine Roelandse en Sanne Voogel hadden helemaal geen moeite met de Voorburgse dames. Een snelle winstpartij in 2 sets.
Maarten kreeg voor z’n verjaardag vandaag twee driesetters. De eerste was in de enkel tegen een zeer ervaren heer. Maarten had vooral moeite om zelf rustig te blijven als het niet helemaal lukte. In de mix ging dat veel beter, maar helaas lukte het Scarlet van der Kwaak en Maarten niet om hier in de derde set het goede spel van de tweede voort te zetten. Remco speelde in zijn enkelpartij tegen een andere ervaren heer. Het was een leuke partij waarin het Remco lukte om goed te plaatsen en de tegenstander alle hoeken van de baan te laten zien. Het was een verdiende winst.
Sanne begon de eerste set van haar enkelpartij als vanouds: geconcentreerd! Ook daarna kon ze dit volhouden. Met gemak was de winst weer voor ons. Daarna moest Scarlet tegen een jonge tegenstandster. De uitwedstrijd was met minder moeite in winst geëindigd. Vandaag waren daar 3 sets voor nodig.
Met een stand van 4-3 begonnen Dennis en Sabine aan de laatste partij, de mix. Eigenlijk ging dat heel goed: Dennis met z’n lange armen en benen, samen met Sabine met een zeer fanatiek netspel, vullen elkaar goed aan. De tegenstander kreeg nauwelijks kansen.
Dus een eindstand van 5-3. En bij deze wil ik alle trouwe supporters van ons team bedanken voor de bemoedigende woorden, gouden tips en troost als dat nodig is!!

Op de geblesseerde Stephanie Burgmeijer na was Wassenaar 4 voor het eerst compleet dit seizoen! Het zou mooi zijn om dat te vieren met een overwinning, helaas het werd een 5-3 nederlaag tegen DKC.
Beide dubbels hadden niet zo heel veel in te brengen tegen de sterke DKC koppels, de mannen (Kylian Moy en John Spring in 't Veld) verloren in twee sets 16-21 en 11-21, de vrouwen (Melissa van Deursen en Carola Mooijman) deden het iets beter en wisten nog wel de tweede set te winnen met 21-15. De eerste en de derde set werden verloren met 21-15 en 21-17.
Tijd voor de enkelspelen, Kylian beet het spits af en hoe! Spannende sets, hints en tips en een uiteindelijke 3-sets overwinning met 19-21, 21-16 en 21-14. Prima gedaan Kylian. Carola was nét aan niet opgewassen tegen haar veel jongere tegenstandster en verloor in drie sets: 14-21, 21-11 en 15-21. Sven van Kuyen mocht eindelijk de baan op. In de eerste set een nagenoeg kansloze missie 7-21. De tweede set ging veel beter en een derde set zat er zeker in. De tegenstander wilde niet meewerken aan dat scenario, het werd 17-21. De tweede damesenkel van Melissa werd een administratieve overwinning voor Melissa. Haar opponente had zich in de damesdubbel 'verslagen' en spaarde zich liever voor de mix.
Met een 2-4 achterstand was een overwinning in ieder geval niet meer mogelijk, alle hoop op ene gelijkspel nu. De eerste mix van Carola en John liep zeer voorspoedig, een 2-sets overwinning met 21-14 en 21-16. De mix van Melissa en Sven ging, volgens Sven, na de eerste set helemaal nergens meer over....de standen geven hem gelijk: 22-20, 10-21 en 15-21.
Een 5-3 nederlaag was het eindresultaat van een gezellig middagje badminton met héél véél kruidnoten. Zou het daaraan liggen.....