Het is het eerste team van BC Wassenaar gelukt! Tegen de nummer 2, Asterix, was een gelijkspel voldoende voor het kampioenschap. Winst voor Asterix zou betekenen dat Asterix met de bloemen huiswaarts kon gaan. Zover kwam het gelukkig niet. Na de enkelspelen had BC Wassenaar al een 4-0 voorsprong en dus het kampioenschap te pakken. Klasse! De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 6-2.
De overige Wassenaarse teams deden niet onder voor het vlaggenschip en scoorden er lustig op los. De laatste competitieronde werd gekenmerkt door alleen maar overwinningen! Team 2 won met 7-1 van EVBC Vlietwijk. BC Wassenaar 2 houdt nog een kleine kans op het kampioenschap door een 8-0 overwinning op Refoba. BC Wassenaar 4 lijkt de strijd om de derde plaats gewonnen te hebben van De Valken. De wedstrijd tussen beide teams leverde een 6-2 overwinning op voor Wassenaar. Ook team 5 blijft in de race voor een derde plaats. Quintus mocht met een 6-2 nederlaag huiswaarts.
Prima resultaten dus! Een geweldig seizoen voor BC Wassenaar als vereniging is ten einde.

Wassenaar 1 - Asterix 6: 6 - 2
Zaterdag 27 januari was de beslissende dag voor team 1 van Badminton Club Wassenaar. Om 12.45 moest het eerste team thuis spelen tegen de nummer 2 van de poule: BC Asterix. BC Wassenaar had 1 punt voorsprong op Asterix dus zou een gelijkspel al voldoende zijn om het kampioenschap veilig te stellen. De uitwedstrijd was 4-4, dus wilde team 1 thuis laten zien dat zij niet voor niets de koplopers waren. De herensingels van Mark van der Akker en Jim Stegeman werden allebei in 2 sets gewonnen. De dames Mandy Akerboom en Eveline Spring in ’t Veld wonnen ook hun wedstrijd en zo was het kampioenschap al binnen. De 1e mix van Scarlet van der Kwaak en Rob Gijsbertse werd helaas verloren. De 2e mix van Eveline en Mark werd wel gewonnen. De heren Rob en Jim konden niet winnen van de tegenstanders. De dames Mandy en Scarlet wel en zo was uiteindelijk de eindstand 6-2 en liet team 1 nogmaals zien dat zij de terechte kampioenen zijn.

Wassenaar 2 - EVBC/Vlietwijk 1: 7 - 1

Wassenaar 3 - Refoba 5: 8 - 0
Op zaterdag 27 januari was voor iedereen de laatste wedstrijd zo ook voor BCW 3. Zij moesten het opnemen tegen Refoba. De eerste heer werd gespeeld door Marco van Leeuwen, die niet lekker in zijn spel kwam maar toch de wedstrijd won met 21-17 en 21-12. Daarna was het de beurt aan Arjan Raaphorst die een hele sterke partij speelde en dat zie je ook terug in de cijfers 21-8 en 21-7. Akkemay Huininga, de eerste dame, kwam in haar eerste set niet echt lekker in haar spel waardoor ze deze weg moest geven met 17-21. Maar daar liet ze het niet bij zitten, in de tweede set trok ze het weer gelijk 21-10 en zo ging het ook in de derde, maar net iets minder in 21-17. Na de eerste komt de tweede dame in dit geval Carla Meershoek, die in de eerste set even warm moest worden met 21-17 en in de tweede set er overheen walste met 21-7. Toen Carla klaar was kon ze gelijk met Arjan door voor de mix die goed liep en gewonnen werd in twee sets met 21-10 en 21-11. Vervolgens was het de beurt aan Peter Akerboom en Akkemay die de eerste set wonnen met 21-13, in de tweede liep het wat minder en moesten ze in 17-21 helaas de set weggeven maar in de derde set lieten ze zien hoe het moest en het werd 21-9.
Omdat we niet meer zoveel tijd hadden zijn we de twee dubbels tegelijk gaan spelen. De herendubbel liep lekker, wat uit tegen Refoba niet het geval was. Dit keer ging het wat simpeler Peter en Marco wisten met 21-12 en 21-16 de winst naar zich toe te trekken. Hetzelfde gebeurde bij de dames die in 21-10 en 21-16 de winst naar zich toe wisten te trekken. 8-0 een mooie afsluiting van het seizoen en we zien weer uit naar volgend jaar.

Wassenaar 4 - De Valken 2: 6 - 2
Team 4 heeft het competitieseizoen in stijl afgesloten. Verloor het team de wedstrijd nog in Valkenburg, nu werden ‘de Valken’ ingemaakt met 6-2. Hoe de uiteindelijke eindstand in de poule gaat worden is op dit moment niet bekend, maar we hopen op een mooie tweede plek! Deze zaterdag moesten we Bernard van den Oever missen omdat hij zonodig de chefkok uit moest gaan hangen voor de competitiespelers, al kwam hij gelukkig wel af en toe supporteren. Bert van der Nolk van Gogh beet de spits af, maar verloor zijn single; Fred van Eijk won daarentegen prima zijn partij. Karin van Zanten had ook dit keer leek het een makkie door de 1e set met 8 tegenpunten te winnen, maar in de 2e set moest ze er toch echt voor knokken. Ze won de wedstrijd wel met veel ‘aanmoediging’ vooral van zichzelf! Jessika van Duyvenvoorde mocht de laatste keer nog een keertje meedoen als voorbereiding op de jeugdcompetitie en zij maakte er een zeer spannende driesetter van. Alle drie met cijfers als 19-21, 23-21 en 20-22 werd het dus net geen overwinning voor Jessika. In de mix maakte ze het echter goed en speelde ze samen met Bert wederom een driesetter, maar toen werd er gewonnen. Ook Fred en Karin wonnen in 2 sets met dit keer veel “ga door”, “JIJ”, “pak ‘m” uitroepen van Fred in plaats van Karin. De eerste punt was in ieder geval al binnen. Het kwam dus aan op de dubbels om nog te winnen. En dat deden ze dan ook. Fred en Bert maakte het best wel spannend door in de laatste derde set met nog 8 punten achter te staan en toch te winnen. Ineke josker en Karin zakte in de 2e set wat weg en moesten het dus ook in drieën doen en dat lukte toch ook mooi. Al met al een zeer geslaagd seizoen voor team 4.

Wassenaar 5 - Quintus 7: 6 - 2
Voltallig aanwezig met 3 dames en 4 heren begonnen we aan deze laatste wedstrijd.
Deze wedstrijd was in tegenstelling tot vorige week niet tegen de koploper maar tegen de hekkensluiter.
Arnaud Helière begon en was in twee snelle sets klaar met 21-1 en 21-6, geen zweetdruppeltje te bekennen.
Nanne Groeneveld was op de andere baan ook met zijn spel begonnen deze heer was bij de uitwedstrijd de eerste heer, maar dit leverde Nanne geen problemen op, hij won deze in twee sets met 21-13 en 21-14.
Florence Helière speelde als 1e dame, haar tegenstandster bleef teveel op haar plek staan waardoor Florence met gemak won met 21-10 en 21-4.
Anja Durieux had wat meer moeite en had last van de warme droge lucht in de zaal, zij veloor met 15-21 en 11-21.
Deze singels hadden we in een zeer rap tempo gespeeld en we zaten dus ook binnen een uur aan onze 1e versnapering in de kantine.
Na de rust werd de 1e mix gespeeld door Els van Rossum en Rob Onderwater, deze zijn na 5 jaar samen spelen wel aan elkaar gewend en wonnen dan ook met gemak deze 2 sets beide met 21-12 goed gedaan proficiat. De 2e mix met Nanne en Florence, die nu voor de 3e keer op een rij de mix samen mochten spelen liep in de 1e set als een trein 21-10 was de stand, voor de 2e set moesten ze werken maar wonnen deze toch met 21-19, mooie score.
De heren dubbel gespeel door Arnaud en Jan van Rossum, was een perfecte match, eindelijk Jan fijn dat je tussen je weekenddiensten de laatste wedstrijd mee kon doen, deze wedstrijd werd gewonnen met 21-13 en 21-15.
De damesdubbel liep niet zo gesmeerd, na een achterstand en een spannende eindstrijd hebben wij de eerste set toch verloren met 22-24, de 2e set startte ook moeizaam maar kon niet gewonnen worden, deze set werd dus met 17-21 wederom verloren.
Eindstand 6-2
En ik moet Nanne gelijk geven: “DIT BIJEENGERAAPTE ZOOITJE HEEFT TOCH MINIMAAL EEN 4E PLAATS BEHAALD, KAN ZELFS NOG EEN 3E WORDEN".
Deze laatste avond werd afgesloten met een overheerlijk etentje voor alle teams en invallers, verzorgt door onze chef-kok Bernard.
Team 5 bedankt en ik hoop op een voortzetting van dit bijeengeraapte team.