Nét één puntje te weinig om in de laatste thuiswedstrijd kampioen te worden. Dat overkwam het eerste opstapteam. Niet getreurd, de uitwedstrijd van volgende week tegen EVBC ? Vlietwijk biedt nog voldoende kansen.
BC Wassenaar 1 behaalde de eerste overwinning van dit seizoen en zal de laatste plaats graag overdoen aan Voorburg. 3 Teams van Shuttlewoude waren op bezoek, slechts één ervan kon lachend terug naar Zoeterwoude.

Wassenaar 1 - Voorburg 1: 6 - 2
De laatste competitiewedstrijd, met invaller Max van Smirren voor Marcel Woudsma leverde de eerste competitieoverwinning op.

Wassenaar 2 - Quintus 4: 8 - 0

Wassenaar 3 - Shuttlewoude 1: 8 - 0

Wassenaar 4 - Shuttlewoude 2: 3 - 5

Als eerste speelde Stephanie Burgmeijer haar single omdat ze eerder weg moest. Ze speelde tegen Marije Tahitu, de eerste set werd 9-21 maar de 2e set won ze met 21-18 dus toen kwam er nog een derde set maar die verloor ze met 8-21. Tessy Verbree speelde ook een single. Ze moest spelen tegen Ryanne Ammerlaan, ze verloor met 11-21 en 2-21. Toen speelde Luc Meskers zijn single. Hij moest spelen tegen Joris Blom en won met 21-19 en 22-20.
Toen gingen Stephanie Burgmeijer met Tessy Verbree tegen Marije Tahitu en Yvette Berg spelen en die speelde 19-21 en de 2e set 11-21. De herendubbel werd gespeeld door Luc Meskers en Guilliaume van Toer en die wonnen de 1e set met 21-13 en de 2e set met 21-15.
Wesley van der Krogt speelde zijn single en verloor met 20-22 en 12-21 van Martijn Mineur.
Manuela speelde alleen maar de mix omdat ze last had van haar enkel. De mix speelde ze met Guillaume van Toer, ze wonnen de 1e set met 21-12 maar verloren de 2e set met 18-21 en wonnen de 3e set met 21-19. Ze wonnen van Ryanne Ammerlaan en Pascal Roeleven.
Tessy Verbree speelde de mix met Wesley van der Krogt. Ze speelden tegen Martijn Mineur en Yvette Berg en ze verloren met 13-21 en 15-15.
Shuttlewoude was na deze wedstrijd kampioen: Gefeliciteerd!

Wassenaar 5 - Shuttlewoude 3: 8 - 0

Wassenaar O1 - Hillegom 2: 6 - 2

Vandaag spelen wij thuis en kunnen wij kampioen worden als wij minimaal 7 van de 8 wedstrijden winnen.
Volgens ons team moet het een ‘makkie’ zijn, want bij de uitwedstrijd tegen BC Hillegom hebben wij met 8-0 gewonnen. De herenenkels hebben wij alle vier gewonnen (ons team heeft nl geen dames en dus spelen wij alleen herenenkels). De eerste mix hebben wij verloren en nu wordt het dus spannend, we mogen niets meer verliezen als wij kampioen willen worden. De 2e mix is weer een overwinning voor ons. Nog 2 wedstrijden te gaan.
We hebben besloten deze twee wedstrijden tegelijkertijd te spelen, maar eerst even een pauze te nemen om onze jongens moed in te praten en even op te peppen.
Ook wordt er regelmatig door de mensen van het jeugdbestuur geïnformeerd naar de stand: moet er vanavond nu wel of geen feestje gebouwd worden????
Helaas hebben wij een van de dubbelspelen ook verloren, dus geen overwinning.
Er wordt nog geïnformeerd naar de uitslag van EVBC/Vlietwijk 1. Als deze nl 1 wedstrijd hebben verloren, zijn wij alsnog de winnaar van onze poule. Zij hebben met 8-0 gewonnen, dus nog geen beslissing.
Alles hangt van volgende week af. Dus jongens: Vincent, Simon, Shahab en Erwin zet hem op volgende week zaterdag, dan hebben we alsnog een feestje!!

Wassenaar O2 - Flair 2: 4 - 4

Hier zijn voor de laatste maal van dit seizoen de uitslagen van team 7.
De thuiswedstrijd tegen Flair 2 met een eindstand (wederom gelijkspel) 4-4.

DD Valerie Spring in 't Veld / Loesje Hooijkaas 10-21, 10-21

Dit was de laatste wedstrijd van het eerste seizoen. De wedstrijden gingen weer gelijk op vandaar dat we weer eindigde met een gelijkspel. Ze waren wederom sportief.
Ik denk dat we het voor de eerste keer niet slecht gedaan hebben.
De meeste partijen van dit seizoen gingen gelijk op met eindresultaat vaak een gelijkspel. De kinderen vonden het allemaal een leuke ervaring en best wel spannend soms. Ik hoop dat ze allemaal doorgaan, ik weet dat Fabien afvalt want hij gaat voor twee jaar naar Frankrijk, Loesje twijfelt nog ik hoop dat ze toch besluit door te gaan want ze wordt steeds beter. Dennis en Valerie gaan het ook nog een jaar proberen dus dat is fijn.
Van Roxanne weet ik het nog niet. Ook Maarten gaat door, hij vond het erg jammer dat het nu al de laatste wedstrijd was.
Ik heb het zelf ook als erg leuk ervaren en ga zeker nog een jaar door als coach. Angelique gaat waarschijnlijk volgend jaar ook een eigen team coachen. Nou dit was het weer.