Een goede start van het tweede uitweekend. Twee teams kwamen vrijdagavond op de baan en wisten de wedstrijd winnend af te ronden. BC Wassenaar 3 gaat goed! Ook de derde wedstrijd werd gewonnen, nu was Voorburg de geklopte tegenstander. BC Wassenaar 5 boekte de eerste overwinning, met 5 - 3 werd Lekkerkerk verslagen. Geruisloos ging de zaterdag voorbij in afwachting van de drie wedstrijden van zondag. Op die mooie zonnige zondag was de 6 - 2 uitslag favoriet. Alle drie de teams scoorden die uitslag, helaas waren het ook drie nederlagen....

Nieuwerkerk 4 - Wassenaar 1: 6 - 2

Conquesto 8 - Wassenaar : 6 - 2

Voorburg 5 - Wassenaar 3: 2 - 6
Alweer de derde wedstrijd van het seizoen. Voor BC Wassenaar 3 was deze wedstrijd op 5 oktober uit tegen Voorburg. Daar aangekomen begonnen we al snel aan de eerste single die door Marco van Leeuwen werd gespeeld. Hij begon niet zo sterk aan de eerste set maar wist hem uiteindelijk in de verlenging te winnen, de tweede set ging het hetzelfde, alleen viel het kwartje de andere kant op dus moest er een beslissende 3de set aan te pas komen. Die set ging ook niet echt op niveau, maar werd toch iets makkelijker gewonnen door Marco. Vervolgens was het de beurt aan Arjan Raaphorst die in de eerste set begon met een 6-0 achterstand, maar hij wist de set naar zijn hand te zetten: een 21-14 overwinning. In de tweede set ging zijn tegenstander iets beter spelen, alleen Arjan bleef de sterkste en won de tweede set ook. Vervolgens was het de beurt aan de dames eerst Akkemay Huininga die in de eerste set niet lekker in haar spel kwam en deze set helaas ook moest afstaan. In de 2de en 3de set kwam ze goed terug en wist toch nog als winnaar uit de bus te komen. De 2de dame Karin Looijesteijn begon ook iets minder maar in de loop van de set kwam ze aardig wat punten terug, helaas trok haar tegenstander net aan het langste eind. In de tweede set ging het al wat meer gelijk op met een paar hele scherpe balletjes maar helaas trok Karin weer net aan het kortste eind. Nadat iedereen wat met zijn tegenstander had gedronken begonnen de mixen. Eerste mix Akkemay en Marco: in de eerste set ging het zeer gelijk op, de ene keer stonden zij voor, de andere keer hun tegenstanders maar uiteindelijk hielden zij het hoofd koel en wonnen de eerste set. Na wat tips van Peter Akerboom begonnen ze gelijk sterk aan de 2de set en zo bleef het lopen en wonnen dus de wedstrijd. Daarna was het de beurt aan Karin en Peter, het werd een hele spannende partij maar helaas moest er weer een derde set aan te pas komen waarin het tot het einde toe heel gelijk opging maar het kwartje viel toch naar Karin en Peter's kant, dus de punten waren binnen. De dubbels werden vervolgens tegelijkertijd gespeeld, het werden alle twee zenuwslopende 3 setters met af en toe hele mooie rally’s en punten. Helaas verloren de heren Marco en Arjan nipt hun 3de set met 21-19. De dames wisten de derde set naar zich toe te trekken, dus de eindstand 6-2.

Triaq 1 - Wassenaar 4: 6 - 2
Zonder Fred van Eijk en ook zonder Ineke josker trok team 4 op een hele vroege zondagochtend naar het Utrechtse Harmelen. Dichterbij had de NBB voor dit team geen tegenstanders in de vijfde klasse weten te vinden! Arnaud Heliere kwam als eerste heer in het veld en verloor in twee sets, tweede heer John Spring in 't Veld deed hem volledig na. Da dames Jessika van Duyvenvoorde en Carla Meershoek boden meer tegenstand. Jessika ging, herstellend van een griepje, conditioneel ten onder, Carla was de dame die het eerste punt van de dag vooe Wassenaar binnenhaalde. De eerste mix (Jessika/John) werd net aan in drie sets verloren, Carla en Arnaud moesten in twee sets hun meerdere erkennen aan de Triaqqers. Dat Arnaud en John het in het herendubbel moeilijk zouden krijgen was overduidelijk. Strijdend gingen ze tenonder in twee sets. Jessika en Carla hadden drie sets nodig om hun tegenstandsters duidelijk te maken dat we met een 6 - 2 nederlaag naar huis wilden. Omdat dat lukte is de progressie er nog steeds! Drie wedstrijden verloren inmiddels met resp 8 - 0, 7 - 1 en nu 6 - 2. A.s. zaterdag 5 - 3? Een nederlaag of misschien gewoon een krappe overwinning.....

Sluyk Lekkerkerk 9 - Wassenaar 5: 3 - 5
Vrijdag avond 5 oktober vertrok team 5 met goede moed naar Lekkerkerk. We waren uiteindelijk maar met twee dames en twee heren, maar we hadden er zin in.
Bernard van den Oever was als eerste aan de beurt. Hij verweerde zich goed en verloor net aan in een 3-setter: 21-17, 12-21 en 23-21. De tweede heer, Rob Onderwater, die speelde tegelijkertijd, maar daar ging het iets beter. Hij won met 14-21 en 12-21.
Florence Heliere had helemaal een makkie. Haar tegenstander gaf het al op voordat ze begon.... Ze won met 7-21 en 7-21. Yvanka Westland speelde niet helemaal zoals ze wilde, vooral de 2e set niet. Maar uiteindelijk won ze in een 3-setter: 15-21, 21-15 en 8-21 (Yvanka's 1e overwinning in de singles!!!).
Bernard en Florence in de eerste mix maakte de tegenstander in: 13-21 en 18-21. Rob en Yvanka hadden het iets moeilijker. Ze speelden een spannende 3-setter en verloren net aan met: 21-23. 21-16 en 21-15.
De herendubbel en de damesdubbel werden tegelijk gespeeld, de heren werden ingemaakt door de tegenstander en verloren met: 21-14 en 21-17. De dames daarentegen maakten de tegenstander in met een leuke partij:  17-21 en  8-21.
Het was een erg leuke wedstrijd en ook nog eens met de uitslag: 5-3 voor ons!!!
Onze eerste overwinning hebben wij op zak!