Drie overwinningen, een eerste gelijkspel en een nederlaag: dat was de opbrengst van de tweede reeks thuiswedstrijden. In een gezellige en druk bezette sporthal De Schulpwei bleef de spanning in bijna alle wedstrijden tot de laatste partijen bestaan. Wassenaar 1 kwam tot winst tegen Orbiton (5-3), Wassenaar 3 boekte de vierde overwinning op rij, nu was DEO het slachtoffer van de dadendrang en Wassenaar 5 stuurde Mix met een 5-3 nederlaag terug naar Naaldwijk. Het eerste punt was er voor het vierde team, tegen ZIGO werd een verdiend gelijkspel behaald. BC Wassenaar 2 tenslotte moest met 6-2 buigen voor het sterke Dynamo Sassem.

Wassenaar 1 - Orbiton 3: 5 - 3
Onze eerste heer, Mark van der Akker was extra vroeg opgestaan, waarom? Omdat hij tegen een oud klasgenoot moest spelen, dus extra spannend. De eerste set kon je ook duidelijk zien dat er veel spanning in de wedstrijd zat. Mark wist gelukkig rustig te blijven en koeltjes de sets naar zich toe te slepen.
De tweede heer, Jim Stegeman, normaal een diesel, bleek nu al vroeg op dreef te zijn. Helaas was zijn accu niet vol genoeg en moesten wij de eerste tegenpunten accepteren.
De eerste dame, Mandy Akerboom speelde niet zoals ze moest spelen, maar wist alsnog met enige moeite toch de punten te pakken. Scarlet van der Kwaak, die dit keer de 2de dame was, was lekker bezig ze bleef netjes bij de tegenstander in de buurt. Het jammere was dat ze bij de laatste punten net iets te veel fouten maakte. Helaas!
De eerste mix, Mark van der Akker en Eveline Spring in ’t Veld, zaten de eerste set er lekker bovenop. De tweede set lieten ze de tegenstander maar punt naar punt maken, waardoor ze de derde set er weer keihard tegenaan moesten. Gelukkig deden ze dat en wonnen ze ook.
De tweede mix, Jim Stegeman en Scarlet van der Kwaak hadden iets minder geluk. De eerste set wisten ze nog wel met een verlenging te winnen. Maar de tweede en derde set kwamen ze maar niet voorbij die 17. Tussen stand 3-3. Het is er op of er onder.
De herendubbel Mark van der Akker en Jim Stegeman, gingen er keihard tegenaan, ze hielden een vaste slag. En eenmaal de eerste set te pakken lieten ze de tweede set ook niet meer los ook. De damesdubbel Mandy Akerboom en Eveline Spring in ’t Veld had maar  twee sets nodig om de totale winst voor BCW binnen te halen.
5-3 was de mooie totale uitslag.

Wassenaar 2 - Dynamo Sassem 2: 2 - 6
Zaterdag 13 oktober speelde team 2 tegen Dynamo Sassem. Twee heren en één dame konden de verleiding van het mooie weer niet weerstaan en dus bestond het team vandaag maar uit 4 spelers, namelijk Dennis van Veen, Frans Diels, Mariëtte Timmermans en Sanne Voogel.
Uit tactisch oogpunt speelde Frans de 1e herensingel. Frans voldeed volledig aan de verwachtingen want hij verloor. Helaas voldeed Dennis niet aan de verwachtingen want hij verloor ook! Dennis speelde wel de sterren van de hemel, maar een invaller die in de hoofdklasse heeft gespeeld als tegenstander is toch net iets te hoog gegrepen. Alle hoop was dus gevestigd op de dames. Mariëtte verloor echter nipt in 3 sets van haar tegenstander. Sanne won gelukkig wel in 3 sets en dus werd met 1-3 achterstand aan de dubbels begonnen.
De 1e mix werd,wederom uit tactisch oogpunt, gespeeld door Frans en Mariëtte. Maar setjes moet je nou eenmaal niet laten mixen.. er werd verloren. Nu pas snapte de tegenstanders de tactische zet van team 2, want de 2e mix van Dennis en Sanne werd op meer dan overtuigende wijze gewonnen (21-19, 21-19)!
Frans en Dennis hebben erg hun best gedaan in de herendubbel, maar helaas werd er niet gewonnen door de toch wat sterkere tegenstander. De damesdubbel van Mariëtte en Sanne liep eigenlijk als een trein. Toch kon ook deze wedstrijd net niet in 3 sets worden gewonnen. Helaas dus een einduitslag van 2-6. We wachten met smart op de revanche met nog meer tactische partijen!

Wassenaar 3 - DEO 6: 8 - 0
Dit weekend was het weer tijd voor thuiswedstrijden wij moesten tegen Deo. Het OuderKindToernooi was net afgelopen en toen kon er begonnen worden aan de wedstrijden. Marco van Leeuwen speelde als gewoonlijk de eerste heer en Arjan Raaphorst begon op een 2de baan tegelijk met de tweede single. Marco's single liep goed en hij liet de andere heer de fouten maken, het werd uiteindelijk 2 keer 21-14 voor Marco. Arjan had het iets zwaarder zo zwaar zelf dat hij de eerste set nipt met 18-21 verloor. De tweede set pakte hij goed terug en won met 21-16 dus het was weer tijd voor een 3de set. Deze set ging alweer een stuk beter en werd gewonnen met 21-14.
Toen was het de beurt aan Akkemay Huininga die de eerste set makkelijk won met 21-11 maar in de tweede set kwam haar tegenstander terug en won nipt met 19-21 dus ook een 3de set waarin Akkemay weer liet zien wie de baas was en won deze met 21-14. Tweede dame Karin Looijesteijn was toen aan de beurt, de eerste set verloor ze overtuigend met 12-21. De tweede set was heel spannend punten gingen over en weer en zo ging het tot het eind aan toe maar Karin wist op het eind toch te winnen met 21-19. Dus weer een driesetter en die net als de andere 3 setters gewonnen werd door Karin met 21-14. Vier punten al voor BCW bij de helft er moest dus nog 1 wedstrijdje gewonnen worden, de eerste kans kwam voor Akkemay en Marco in de mix en deze kans grepen ze ook ze wonnen makkelijk in 2 sets met de standen 21-13 en 21-12. De winst was dus binnen maar we gingen natuurlijk gewoon door dus speelde Karin en Peter Akerboom de 2de mix die iedere week een stuk beter samen gaan spelen en daarom werd de wedstrijd ook gewonnen in twee keer 21-15. Met Peter zijn rug ging het goed vandaag dus hij ging ook de herendubbel spelen samen met Arjan. Het werd een driesetter die nipt in de derde set werd beslist in de verlenging met 23-21 de andere twee sets waren 19-21 en 21-16. Toen stond de teller alweer op 7 dus dachten Karin en Akkemay om het goed af te ronden ook hun wedstrijd maar te winnen. Dit kwam wel uit maar ze moesten er wel voor werken de tweede set moest zelfs in de verlenging beslist worden de set standen waren 21-17 en 22-20. 8-0 de eindstand weer 2 punten voor BCW 3 dat tot nu toe nog geen punten heeft verloren.

Wassenaar 4 - ZIGO 7: 4 - 4
BC Wassenaar 4 blijft zich verbeteren en is er nu in geslaagd om een gelijkspel (4-4) te halen, dankzij ook de welkome steun van Erica van der Hoek. De eerste enkel werd gespeeld door Arnaud Heliere en werd verloren in twee sets 17-21 en 17-21 wegens teveel directe fouten. Jammer, omdat hij graag een derde set had willen spelen. De tweede enkel werd gespeeld door John Spring in ’t Veld, die ondanks een langzaam start en setverlies met 8-21, kon overschakelen naar full-speed en de tweede en derde set met 21-18 en 21-16 won. Carla Meershoek speelde de eerste damesenkel en had moeilijke taak tegen een sterke tegenstander, zij verloor in twee sets: 12-21 en 14-21. Dan komt Erica van der Hoek aan bod voor de tweede damesenkel, zij had geen moeilijkheden om haar in twee snelle sets (21-7 en 21-10) te winnen. Dus, een gelijke tussenstand 2-2. De mixen werden gespeeld door de Wassenaarse koppels Fred van Eijk en Carla en John en Erica. Fred en Carla startten zeer goed en wonnen de eerste set met 21-18. Maar de tegenstander ontwaakte in de tweede en derde set. Zij maakten zeer weinig directe fouten en plaatste de shuttles goed. Vrij gemakkelijk werd het vervolgens 9-21 en 10-21. Voor John en Erica, onze topspelers vandaag, was het spel vrij eenvoudig, zij wonnen met 21-13 en 21-11. Toen kwam het herendubbel met Fred en Arnaud, die voor het eerst samen speelden. Na een vrij slechte eerste set die met 6-21 werd verloren, pasten zij de snelheid aan en stemden de rackets beter af, waardoor er een hele mooie tweede set gespeeld kon worden die helaas met 19-21 werd verloren. Gelukkig namen de Wassenaarse dames, Carla en Erica, wraak voor de mannen door hun dubbel met 21-12 en 21-14 te winnen. Het eerste punt was binnen!

Wassenaar 5 - Mix 14: 5 - 3

In de 4e speelweek kreeg team 5 BC MIX 14, allen van een jeugdige leeftijd en nog net op tijd, uit Naaldwijk op bezoek. Vanwege de late komst werd er op één baan begonnen. Karn (Singh) beet als eerste heer de spits af. Als een gummypop bewoog hij over de baan en klopte zijn tegenstander met gemak. Bernard (v.d. Oever) vocht als een leeuw maar moest in een driesetter de winst aan de tegenstander laten. Florence (Heliëre) won haar partij in twee sets, wat voor haar ongebruikelijk is daar drie sets normaal is. Yvanka (Westland) speelde een spannende driesetter, maar moest aan het eind de eer aan haar tegenstandster laten. Na de pauze startte Karn met Anita (Knijnenburg) de dubbels. Zij hadden de eerste set nodig om aan elkaar te wennen, maar de twee volgende sets leverden geen probleem voor hen op. Rob en Yvanka hadden in de volgende gemengd dubbel weinig moeite om te zegevieren over hun tegenstanders. Bernard en Rob bonden vervolgens de strijd aan met de heren van BC Mix. De tweede set verloren zij nipt in de verlenging, waardoor een derde set nodig was en daarin werd alles toch weer vlot rechtgezet. Anita en Florence konden het tenslotte niet bolwerken en verloren hun partij. De einduitslag werd hiermee op 5 – 3 voor BCW 5 bepaald.