Na een week met alleen maar overwinningen is er weer een nieuwe week gekomen, uitwedstrijden ditmaal en van alles wat: winst, gelijk en verlies!
BC Wassenaar trad in Rotterdam aan tegen Asterix. Winst in de laatste twee partijen zorgde ervoor dat de 4 - 2 achterstand rechtgetrokken werd. Eerder deze week speelde BC Wassenaar 2 bij naaste buur EVBC/Vlietwijk in Voorschoten. Met invaller Dennis van Veen werd een 5 - 3 overwinning behaald. BC Wassenaar 3 moest naar het laaggeklasseerde ReFoBa uit Vlaardingen, een hele reis, een hele andere shuttle, twee invallers én winst (8 - 0)! Team 4 kon het niet bolwerken tegen De Valken en keerden met een 5 - 3 nederlaag huiswaarts. De wedstrijd van het vijfde werd een week later gespeeld, tegen Quintus werd een 6 - 2 overwinning behaald.

Asterix 6 - Wassenaar 1: 4 - 4

EVBC/Vlietwijk 1 - Wassenaar 2: 3 - 5

Refoba 5 - Wassenaar 3: 0 - 8
Ons team wordt dit seizoen geteisterd door blessures. Het herstel van John zal nog een hele tijd duren, waardoor wij een aantal wedstrijden met invallers zullen spelen. Van harte beterschap John! Deze keer kwam Arjan Raaphorst de heren te versterken en Yvanka Westland viel in voor de vakantievierende Akkemay.
Na een lange file richting Vlaardingen, kwamen we uiteindelijk een half uur te laat op de plaats van bestemming. Gelukkig was onze tegenstander onderweg al telefonisch ingelicht en leverde dit geen problemen op. Snel dus aan de slag om de verloren tijd in te lopen.
Onze spelers moesten sterk wennen aan de shuttle die Refoba gebruikte en dat was tijdens alle partijen dan ook goed te merken.
Marco van Leeuwen speelde als eerste heer. In de tweede set was het tot het einde spannend of het een driesetter zou worden. Toch wist Marco uiteindelijk de wedstrijd in een tweesetter de wedstrijd op zijn naam te zetten. Arjan speelde tweede heer en kwam absoluut niet in zijn spel. Ondanks dat dit geen mooie partij werd wist ook Arjan de wedstrijd in een tweesetter te winnen.
De tegenpartij speelde met invallende dames die minder sterk waren dan verwacht. Carla Meershoek won haar eerste set zeer eenvoudig door fouten van de tegenstandster. In de tweede set sloeg Carla veel uit, waardoor haar tegenstandster zeer eenvoudig mee kon gaan in de partij. Carla wist deze set uiteindelijk in de verlenging te winnen met 20-22. Yvanka was zeer gespannen, aangezien ons team weer een klasse hoger speelde dan zij tot nog toe gewend was. Ze was daarom zeer verrast dat zij de eerste set met 9 -21 wist te winnen. Een zeer goede service speelde daarbij een belangrijke rol en bracht haar daardoor zeer weinig in de problemen. Ze rook haar overwinning en wist de tweede set dan ook nog eenvoudiger te winnen met 4 -21. YYYEEEEAAAAAHHHHHH!!
Met de tussenstand van 0 – 4 rook ons team dan ook een mogelijke overwinning. Peter Akerboom mocht na de pauze aan de slag samen met Carla. Ook in deze partij kwamen bijna geen rally’s voor. Ondanks dat er weer zeer regelmatig uit werd geslagen, wisten Peter en Carla zeer eenvoudig met een tweesetter deze partij te winnen. Ook Arjan en Yvanka speelden niet hun beste spel. Ook hier kwam er nog steeds geen gevoel in de wedstrijd. In de tweede set leek het even mis te gaan, maar wonnen ze toch uiteindelijk in de verlenging met 22-24.
De herendubbel werd gespeeld met Marco en Peter. Hier ontstonden eindelijk leuke rally’s, waardoor de partij in ieder geval leuker was om te zien. De eerste set wisten Marco en Peter in de verlenging te winnen met 21-23. Ook de tweede partij ging gelijk op. Ze moesten er wel voor knokken en waren in de tweede set vooral aan het verdedigen. Ondanks dat wisten ze de tweede wedstrijd met 24-26 te winnen. Yvanka en Carla speelden de laatste wedstrijd. Ondanks slechts éénmaal samen geoefend te hebben tijdens de training, liepen ze elkaar niet in de weg en hadden een sterk overwicht op de tegenpartij. Soepel wonnen zij deze partij dan ook met een tweesetter.
We verlieten Vlaardingen met een eindstand van 0 -8 en hopen dat onze thuiswedstrijd leukere partijen zal opleveren.

De Valken 2 - Wassenaar 4: 5 - 3

Quintus 7 - Wassenaar 5: 2 - 6
Dit keer was de wedstrijd vrij eenvoudig voor team, een ontmoeting met het laatste team van de afdeling. De eerste single werd gespeeld door Arnaud Hélière, die na een langzame start (tot 10-10) optrok naar volel snelheid en won met 21-13 en 21-7. De tweede single werd gespeeld door Nanne Groeneveld, die zijn tegenstander geen enkele kans gaf en won met 21-6, 21-8.
De vrouwensingles gaven meer strijd te zien: Els van Rossum had een zware dobber aan de speelster van Quintus. Na een eerste verloren set, kwam Els in haar spel en won de tweede set met 21-16. Helaas, werd de derde set verloren, Els had teveel energie verspeeld: Jammer hoor (12-21 21-16 8-21)!! Anja Durieux handelde haar single op een betere manier af, winnen in drie sets (21-16 17-21 5-21), na sommige aarzeling in de tweede set, reageerde zij in de derde set door haar Quintus tegenstander geen kans meer te geven.
De eerste mix, Els en Rob Onderwater, werd verloren in drie sets in een zeer spannende wedstrijd 18-21 21-16 17-21. De tweede mix, Anja en Arnaud, werd gewonnen in twee sets, 21-16 21-15. Ondanks het grote verschil met de tegenstander, hadden zij het moeilijk met het vinden van de juiste plaats op de baan, absoluut behoefte aan training! Tot slot werden de twee dubbels gewonnen. De mannen, Nanne en Rob, handelden hun partij af in 21-12 21-16, terwijl de dames, Anja en Els, dat deden in 21-11 21-14.

The English Version:
This time the competition was rather easy for the team 5, meeting the last team of the group. The first single was played by Arnaud Hélière, who after a slow start until 10-10, moved to full speed and won in 21-13 21-7. The second single was played by Nanne Groeneveld who did not give any chance to his challenger and won in 21-6 21-8. The women single were more disputed and Els Van Rossum had hard task against the Quintus player. After a first set lost, Els got into the game and won the second set in 21-16. Helas, the third set was lost, Els left too much energy before: Jammer hoor !! (12-21 21-16 8-21). Anja Durieux managed her single in a better way, winning in three sets (21-16 17-21 5-21) after some hesitations in the second set, she reacted in the third giving no chance to the Quintus player. The first mixte, Els Van Rossum and Rob Onderwater, was lost in three sets in a very disputed game 18-21 21-16 17-21. The second mixte, Anja Durieux and Arnaud, was won in two sets, 21-16 21-15. Despite the large difference with the opponent team, they had difficulties in finding the right place on the field, so definitely need to practice! Finally, the two doubles were won. The Men, Nanne and Rob, managed their game in 21-12 21-16, while the ladies, Anja and Els in 21-11 21-14.