competitie

De uitslagen van de eerste speelweek van de jeugdcompetitie. Bij <lees meer...> alle uit- en verslagen. Klik hier voor uitslagendetails en het programma.

{youtube}Ts5P7cI7YU8{/youtube}

Wassenaar 1 - ZIGO 3: 3 - 5
Maarten Konings en Guilliaumme van Toer begonnen de wedstrijd met de herendubbel. Zij wonnen met 21-17 en 21-18. Daarna was het de beurt aan Stephanie Burgmeijer en Roxanne Lubbe. Zij speelden een zware driesetter, maar konden helaas niet winnen: 21-18, 12-21 en 17-21. Vervolgens de eerste herenenkel. Guilliaumme won met 21-4 en 21-14. Daarna kon Stephanie in de eerste damesenkel ook niet winnen in alweer een driesetter: 21-19, 16-21 en 1-21. De tweede herenenkel werd gespeeld door Wesley van der Krogt. Ook hij kon niet winnen: 11-21 en 19-21. Roxanne speelde een mooie driesetter en won de tweede damesenkel: 8-21, 21-18 en 21-11. Als laatste werden  de mixen gespeeld. Eerst speelde Stephanie en Maarten en zij verloren: 17-21 en 16-21. De tweede mix werd gespeeld door Roxanne en Wesley. Helaas konden zij ook niet winnen: 13-21 en 12-21.
De eindstand 3-5 voor BC Zigo.

Wassenaar 2 - Delft 1: 0 - 8
Zaterdag 26 februari hadden we onze eerste thuiswedstrijd. We moesten tegen BC Delft team 1. Dennis en Jochem mochten beginnen met de herendubbel. Dit werd een spannende 3 setter. De eerste set werd verloren met 12-20, de tweede set was spannend en werd gewonnen met 24-22. De derde set werd verloren met 10-21. Loesje en Melissa moesten daarna de damesdubbel doen. Deze verloren ze helaas met 12-21 en 10-21. De eerste herenenkel werd gespeeld door Dennis. Hij maakte er een spannende wedstrijd van en wist er een 3 setter van te maken. De eerst set verloor hij met 17-21, de tweede set won hij met 21-18 en de derde set verloor hij net aan met 17-21. Loesje was na Dennis aan de beurt. Zij speelde 9-21 en 10-21. Abram was daarna. Hij speelde 19-21 en 15-21. De laatste enkel werd gespeeld door Céline. Zij verloor met 4-21 en 2-21. Nadat de enkels waren gespeeld begonnen we met de mixen. De eerste mix werd gespeeld door Abram en Melissa. Zij speelde 2-21 en 5-21. De andere mix werd gespeeld door Jochem en Céline. Zij verloren helaas ook met 6-21 en 8-21. De einduitslag was 0-8 verloren. We hebben ons best gedaan !

Wassenaar 3 - Schipluiden 3: 6 - 2
Op zaterdag 26 februari speelden we thuis tegen BC Schipluiden. De dames verloren de enkels, maar gelukkig wonnen de heren de enkels wel. De dames dubbel werd net gewonnen, en de heren dubbel werd dik gewonnen. De jongens van Schipluiden leken een beetje afwezig te zijn en misschien hebben ze daardoor al hun wedstrijden verloren. De mix dubbels gingen ook allebei naar Wassenaar met een groot verschil. We zijn dus geëindigd met een uitslag van 6-2, misschien kwam dat wel door de zak Engelse drop die Peter had meegenomen.

Wassenaar 4 - Schollevaar 11: 6 - 2
Ons team begon in december 2010 met zeven spelers, maar door diverse lastminute afmeldingen en verschuivingen zijn we overgebleven met 5 spelers. Daan van Veen was op vakantie en had zich begin januari al afgemeld,dus zouden we onze eerste wedstrijd met z'n vieren spelen.
Wat doe je als coach, wanneer je middenin een schoolvakantie een avond voor de eerste wedstrijd vakantie-afmeldingen krijgt van de enige twee dames uit het team en overblijft met slechts twe heren?! Niet alleen voor de overblijvers, maar zeker ook voor onze tegenstanders die helemaal uit Rotterdam naar Wassenaar moesten komen zou het vervelend  zijn om de wedstrijd op het laatste moment af te zeggen.
Tja......dan maar zaterdagochtend om 8.45 uur in de sporthal overleggen met de trainster Mandy en hopen dat er in de voorjaarsvakantie ook meiden zijn die niet op vakantie zijn, gewoon komen trainen en ook nog willen invallen.
Gelukkig voor de overgebleven heren Karim Zwart en Kas Meershoek waren er twee dames die spontaan 'Ja' zeiden op het verzoek van Peter Akerboom, namelijk Mandy de Zwart en Manon Dompeling. Twee starters die dit seizoen pas zijn begonnen in de groep van Peter en Maarten van Vliet. De dames werden voorbereid op verliezen, aangezien ze terecht zouden komen in de G-klasse van de jeugdcompetitie. Het liep echter onverwacht anders....
Het team uit Rotterdam bestond uit spelers die dit seizoen voor het eerst competitie speelden, wat voor Mandy en Manon wel leuk was. Na de verdeling van de partijen, de indeling voor het tellen én een korte uitleg aan onze dames over de regels en lijnen bij het enkel- en dubbelspel werd er begonnen met de herendubbel. De eerste set moesten de heren van BC Schollevaar een beetje wennen aan onze hal, want in de tweede set werd het spannender en wonnen Karim Zwart en Kas Meershoek net aan (21-9 en 21-18). Daarna mochten onze invalsters aan de slag. Helemaal nerveus begonnen ze aan de eerste set. Het spel ging gelijk op en de aanwezige ouders van beide teams hielden regelmatig hun adem in, want uiteindelijk wonnen onze dames de 1e set met 29-27. In de tweede set hadden de dames de smaak te pakken en liep het lekker, waardoor ze met 21-10 hun allereerste competitiewedstrijd wonnen!
In de herenenkel won Karim de eerste set, maar in de tweede set vocht de tegenstander zich terug en leek het bijna nog een driesetter te worden. Gelukkig voor Karim wist hij dat net te voorkomen (21-13 & 21-18). Manon en haar tegenstandster gingen ook in deze wedstrijd gelijk op. In de verlenging verloor Manon nèt met 20-22. Dus nam ze revanche in de tweede set en maakte er een derde set van, ging tot het uiterste, maar wist helaas niet te winnen (21-14 en 11-21). Kas won de 2e herenenkel vrij makkelijk (21-11 en 21-7). Ook Mandy speelde een hele sterke damesenkel. Ondanks het feit dat zij nog niet de hoge diepe services beheerst, kon zij met haar korte service een heel eind komen. De eerste set ging weer gelijk op, maar in de tweede set was Mandy toch te sterk voor haar tegenstandster (21-16 & 21-5).
De dames zagen op tegen de mix, aangezien ze dat nog niet zoveel hadden geoefend. Na tactische afspraken met elkaar bonnen Karim en Manon aan een hele spannende gemengd dubbel. Hier wonnen de tegenstanders in de verlenging met 20-22, maar in de tweede set was de uitslag andersom (21-17). Dit keer lukte het onze spelers om de derde set uiteindelijk wel te winnen (21-16).
Kas en Mandy hadden meer problemen met hun mix. Zij vochten in de eerste set meer tegen hunzelf. Returns lukte niet en ook werd er veel uit geslagen 4-21). Toch gaven zij de moed niet op en begonnen aan de tweede set, die gelukkig veel beter liep. Ook deze set ging gelijk op, maar bij 16-16 werden er door Mandy en Kas wat fouten achter elkaar gemaakt, waardoor de wedstrijd uiteindelijk met een hele kleine achterstand verloren (16-21).
Dankzij onze sportieve en enthousiaste invallers en onze overgebleven heren hebben we de mooie eindstand van 6-2 bereikt. Mandy en Manon ONTZETTEND BEDANKT voor jullie inzet!!

Wassenaar O1 - Evbc/Vlietwijk O1: 5 - 3
Wassenaar O2 - Dynamo Sassem O3: 0 - 8