competitie

De uitslagen van het afgelopen weekend in de jeugdcompetitie. Bij <lees meer...> alle uit- en verslagen. Klik hier voor uitslagendetails en het programma.

ZIGO 3 - Wassenaar 1:

Delft 1 - Wassenaar 2: 6 - 2
Zondagochtend moest team 2 een uitwedstrijd spelen tegen Delft. De eerste keer dat zij tegen Delft speelden, hadden ze 8-0 verloren, dus het kon alleen maar beter worden! De heren Dennis en Abram moesten het spits afbijten. Hoewel de eerste set spannend was, is het hun niet gelukt om de herendubbel te winnen. De damesdubbel van Céline en Melissa is ook verloren.
Daarna kwamen de enkels. Jochem heeft als de eerste heer tegenstand kunnen bieden, maar heeft toch niet gewonnen. Céline wist de eerste vrouwenenkel ook niet te winnen. De tweede herenenkel, gespeeld door Abram, is wel gewonnen en daarmee haalde team 2 het eerste tegenpunt binnen! Helaas gold dit niet voor de enkel van Melissa, die zij heeft verloren.
De mixen waren dit keer ook spannend. De eerste mix van Dennis en Melissa is helaas verloren, maar ze hebben wel goed hun best gedaan. Jochem en Céline hadden de eerste set van hun mix verloren, maar wisten toch de wedstrijd in een driesetter te winnen!
Dus vandaag heeft team 2 niet met 8-0, maar met 6-2 verloren, wat toch een hele verbetering is!

Schipluiden 3 - Wassenaar 3:

Schollevaar 11 - Wassenaar 4: 3 - 5
Vandaag moesten we in Rotterdam spelen. Als supporter ging ook de moeder van Daan mee, dus vertrokken we met twee auto’s. Het team bestond vandaag uit Mandy de Zwart, Manon Dompeling, Daan van Veen, Karim Zwart en Kas Meershoek.
Alles leek goed te gaan, maar toen de 2e auto in Rotterdam bij de sporthal aankwam, was de eerste auto met Karim en Daan nergens te bekennen. Aangezien er toch begonnen moest worden, werd er gestart met de damesdubbel en ondertussen begon de zoektocht naar de gemiste teamspelers en onze supporter. De dubbel van Mandy en Manon liep goed, maar was ook best spannend. Gelukkig konden ze de wedstrijd in twee sets winnen (18-21 & 15-21). Vlak nadat ze klaar waren, kwamen (ruim een halfuur later) alsnog Daan en Karim binnengestormd. Ze hadden een verkeerde afslag genomen en waren Rotterdam-Kralingen aan het verkennen geweest (was overigens een erg mooie omgeving). Gelukkig konden we daardoor alsnog de herendubbel beginnen. In de eerste set lukte het Karim en Kas om te winnen, maar in de tweede set lukte alles niet goed meer, waardoor ze uiteindelijk een derde set moesten spelen en deze alsnog wonnen (17-21, 21-10 & 15-21).
Aangezien we ook op een wisselbaan mochten spelen, speelden Daan en Manon tegelijkertijd hun enkel. Daan won de eerste set ruim, maar in de tweede set moest hij hard knokken. Uiteindelijk lukte het hem om deze ook te winnen (12-21 & 19-21). Manon had het makkelijker. Zij kon zich helemaal uitleven bij haar tegenstander en won deze partij zeer eenvoudig (7-21 & 12-21). Bij Karim was de eerste set nog een beetje spannend, maar in de tweede set had hij zo’n grote voorsprong, waardoor hij deze partij makkelijk won (15-21 & 10-21). Mandy moest tegen een sterke dame die veel achterin speelde, waardoor Mandy met moeite de shuttle over het net kreeg. Ze had ook nog pech dat veel van haar slagen niet goed lukte, waardoor ze meer tegen haarzelf dan tegen haar tegenstandster aan het vechten was. Het was in ieder geval geen verrassing dat ze deze wedstrijd verloor (21-8 & 21-5). Jammer Mandy, maar de tegenstander was helaas veel sterker! Daarna mochten Kas en Manon samen aan het werk in de gemengd dubbel. Deze wedstrijd was ook in de eerste set nog erg spannend, maar in de tweede set waren de spelers uit Rotterdam toch een tikkeltje te sterk (21-17 & 21-12). De laaste mix was in de eerste set enorm spannend. In de tweede set zat het niet echt mee en maakten onze spelers net teveel fouten achter elkaar, waardoor ze deze verloren. In de derde set ging het redelijk gelijk op tot 16-16. Helaas lukte het Daan en Mandy niet om dit vol te houden, waardoor deze wedstrijd alsnog verloren werd (20-22, 21-3 & 21-16).
We vonden het erg jammer dat onze tegenstanders tijdens het tellen zeer vaak afgeleid werden door kletsende teamgenoten, waardoor de telling slecht liep en ook cruciale punten verkeerd werden beoordeeld of niet werden gezien, wat zowel bij ons team (maar ook bij de tegenstander) tot zeer veel irritatie leidde. Daarnaast hadden onze spelers ook veel last van de gladde sporthalvloer, waardoor er veel doorgegleden werd op de baan.
Gelukkig hebben we uiteindelijk niet verloren. De eindstand is 3 – 5 geworden, waardoor dit team nog steeds ongeslagen is binnen hun poule! We hopen dat de teamleden dit tot het einde van het seizoen kunnen volhouden…..
Onze eerstvolgende wedstrijd is pas op 14 mei tegen BV DEO in Nootdorp, dus tot die tijd hard trainen en natuurlijk lekker genieten van de meivakantie

Evbc/Vlietwijk O1 - Wassenaar O1: 2 - 6

Dynamo Sassem O3 - Wassenaar O2: 6 - 2