competitie

De uitslagen van de laatste thuiswedstrijden! Mét een kampioen in ons midden: BC Wassenaar 4. Gefeliciteerd! Bij <lees meer...> de uit- en eventuele verslagen. Klik hier voor uitslagendetails en het programma.

Wassenaar 1 - Invictus 3: 4 - 4
Zaterdag 21mei hadden we weer een wedstrijd en hadden 4-4 gespeeld.
Guilliaume van Toer en Wesley van de Krogt speelde een drie setter met 21-19 17-21 23.

Wassenaar 4 - Apollo 3: 7 - 1
De bedoeling was dat alle teamspelers bij deze wedstrijd zouden zijn, zodat we eindelijk een echte teamfoto konden maken. Helaas bleek Karim Zwart op scoutingkamp te zijn (leuk voor hem, maar jammer voor het team). En….. afgelopen woensdag kregen we een vervelend bericht, dat ons teamgenootje Mandy de Zwart met gym was gevallen en daarbij niet alleen haar knieschijf had gebroken, maar dat daarbij ook dat al haar pezen en banden waren afgescheurd. Heel sneu voor haar, zeker gezien het feit dat ze enorm graag meespeelt met haar team. Mandy, we wensen jou beterschap en hopen dat je snel opknapt en pijnvrij zal zijn!
Afijn, de resterende vijf teamspelers (Kenza Malamane, Sabrina Pinel, Manon Dompeling, Daan van Veen en Kas Meershoek) wisten het niet, maar konden op 21 mei op zo’n grote voorsprong komen te staan, dat ze zich al kampioen zouden kunnen noemen bij de winst van tenminste drie punten. Onwetend begonnen ze dus aan hun wedstrijden en de enige opdracht was, dat we wel moesten winnen van BC Apollo, wanneer ze hun koppositie wilden behouden.
Daan en Kas begonnen direct met een spannende herendubbel. Ze verloren de eerste set met 19-21, maar gelukkig kwamen ze in de tweede en derde set terug met 21-17 en 21-13. Manon speelde samen met Sabrina de damesdubbel. Dit was best wennen, want deze twee dames spelen eigenlijk nooit samen. Toch was deze combinatie een goede keuze, want het liep lekker, waardoor ook zij hun partij wonnen (21-10 en 21-7).
Daan speelde de herenenkel tegen zijn naamgenoot en won deze partij heel eenvoudig, wat tot grote frustratie van zijn tegenstander leidde (21-6 en 21-5). Sabrina kon haar tegenstander ook aardig laten lopen en ook deze wedstrijd werd makkelijk gewonnen (21-11 en 21-10). Kas had een sterkere tegenstander, waardoor hij de eerste set behoorlijk achter kwam en verloor. In de tweede set kon Kas zijn tegenstander aardig bijhouden tot de 15e punt. Helaas maakte hij daarna een aantal fouten, waardoor hij er geen derde set van kon maken (10-21 en 15-21). Manon speelde weer een uitstekende enkel en liet haar tegenstander alle hoeken van de baan zien. In de eerste set ging dit nog moeizaam, maar in de tweede set maakte Manon korte metten met haar tegenstandster (21-12 en 21-5).
Daan en Kenza speelden samen de eerste mix. Een leuke wedstrijd om te zien en samen waren ze te sterk voor de tegenstander (21-13 en 21-15). De laatste partij werd gespeeld met Sabrina en Kas. De eerste set konden ze op het nippertje redden, maar in de tweede set waren hun tegenstanders meer met elkaar ruzie aan het maken, dan dat ze zich concentreerden op hun wedstrijd, waardoor ook deze wedstrijd gewonnen werd (21-19 en 21-11). De eindstand werd daardoor 7 – 1.
Direct daarna gingen we naar de kantine waar onze spelers door de Jeugdcommissie werden gehuldigd (met een ijsbon van Luciano) en hun coach een mooie bos bloemen ontving.

Zoals altijd werden onze spelers gevraagd om een eerste reactie: Kenza: “Ik fond het spanend en leuk want we hebben gevonen!”
Manon: “Het ging heel erg goed en we hebben gewonnen! Team 4 is the best!!!!”
Daan: “Dat was ‘m dan, de beslissende wedstrijd. Worden we kampioen of niet, en we hebben gewonnen. WE ARE THE CHAMPIONS!!! No time for losers!
Sabrina: “Deze tournooie was heel spanend en leuk. Het was leuk om te spellen.”
Kas: “Het waren spannende wedstrijden, maar het best is….. We zijn kampioenen!!! En we hebben de luciano’s cadeau bon t/w van 5 euro”.

Ons (internationale) team speelt als afsluiting van dit seizoen op zaterdag 28 mei haar laatste (uit-)wedstrijd tegen LBV De Pluimbal. Natuurlijk hopen we daar ook te winnen, zodat we het zich ook nog ongeslagen kampioen kan noemen….

Wassenaar O1 - De Valken O1: 1 - 7

Wassenaar O2 - Flair O1: 4 - 4