Week 8 leverde de constatering dat Wassenaar 1 en het opstapteam de eerste plaats in hun afdeling wisten te behouden. Wassenaar 1 deed dat met een 7-1 overwinning op nummer laatst Dynamo Sassem en het opstapteam door met 4-4 gelijk te spelen tegen nummer 2 (ook Dynamo Sassem). Wassenaar 2 en 3 verloren beiden nipt met 5-3 van resp. Hillegom en van Zundert VELO. Klik hier voor het complete wedstrijdprogramma en alle uitslagen.

Wassenaar J1 - Dynamo Sassem J1: 7 - 1
Wassenaar J2 - Hillegom J3: 3 - 5
Wassenaar J3 - Van Zundert VELO J5: 3 - 5
Wassenaar O1 - Dynamo Sassem O1: 4 - 4

Op zaterdag 23 april werd de laatste thuiswedstrijd van de competitie gespeeld. BC Wassenaar 1 mocht het opnemen tegen BC Dynamo 1. Als Wassenaar deze wedstrijd zou winnen met 8-0 zouden zij kampioen worden. De herendubbel werd gespeeld door Robin de Zwart en Nils Zuidhoek. De heren gingen er vol goede moed tegenaan. Dit was ook te zien in de eindstand van de eerste set, ze wonnen deze namelijk met 21-11. Ze hadden het zo goed te pakken dat ze ook de tweede set wonnen, nu met 21-12. Op de baan daarnaast werd tegelijkertijd de damesdubbel gespeeld door Manon Dompeling en Mandy de Zwart. Ze wisten de tegenstanders alle hoeken van het veld te laten zien en wonnen de eerste set met 21-9. De tweede set begonnen ze erg goed en konden ervoor zorgen dat de tegenstanders nauwelijks punten konden maken. Deze tweede set eindigde uiteindelijk met een stand van 21-2.
Nils stond alweer klaar om zijn tweede wedstrijd, de eerste herenenkel, te spelen. Zijn tegenstander en hij waren erg aan elkaar gewaagd en het werd een hele spannende wedstrijd. Toch won Nils zowel de eerste als de tweede set met 21-17 en 21-19. Vervolgens mocht Manon ook haar tweede wedstrijd, de eerste damesenkel, en tevens haar laatste wedstrijd bij BCW spelen. Manon had niet zo veel moeite met haar tegenstander en won daardoor haar wedstrijd vrij makkelijk met 21-2 en 21-3.
Quentin Hélière had de eer om de tweede herenenkel te spelen. Hij had een erg sterke tegenstander waardoor hij wat moeite had met het spel. De eerste set verloor hij met 11-21. Ook in de tweede set was zijn tegenstander sterker en verloor Quentin met 10-21. Hiermee had Dynamo haar eerste punt behaald en was de tussenstand 4-1 voor Wassenaar. Vervolgens mocht Juliette Talakua haar eerste wedstrijd spelen. Aangezien het haar eerste wedstrijd was, moest ze in de eerste set nog een beetje warm worden. Maar ze won de eerste set wel met 21-13. In de tweede set was ze warm en won ze met 21-8.
Toen was de tijd aangebroken om de mixen te gaan spelen. De eerste mix werd gespeeld door Robin en Mandy. De eerste set wonnen ze redelijk makkelijk met 21-9 en hadden het doel om de tegenstanders in de tweede set geen enkel punt te laten maken. In het begin van de tweede set ging dat erg goed, maar toen ze toch op een gegeven moment een punt maakten, baalden ze wel een beetje. Maar ze konden toch met opgeheven hoofd de baan verlaten want ze hadden de tweede set namelijk gewonnen met 21-2. De allerlaatste wedstrijd werd gespeeld door Quentin en Juliette. In de eerste set hadden zij wat moeite om hun eigen spel te spelen want zij speelden een dubbel en de tegenstanders een mix. Daardoor verloren zij de eerste set met 21-9. Zij lieten het er niet bij zitten en gingen de tweede set in met een schone lei en deden erg hun best. Daardoor wonnen zij deze set met 21-13. Dat betekent dat er een driesetter aankwam. Om het spannend te houden voor het publiek ging de derde set erg gelijk op. Maar Quentin en Juliette kregen het voor elkaar en zorgden voor nog een punt voor Wassenaar door een eindstand van 21-18 neer te zetten.
Dit zorgde voor een totale uitslag van 7-1 voor BC Wassenaar! Hiermee is team 1 nog geen kampioen en moeten ze de volgende wedstrijd minimaal 2 punten halen om kampioen te worden.
Ik ben trots op jullie guys! Top gedaan.

Wij begonnen de herendubbel , Thomas Wijnberg en Kai van der Ploeg die uitmondde in een 3 setter met de score 21-9 , 16-21 en 21-17 winst voor ons. Toen waren Cecile Altorf en Sophie van Dijke aan de beurt, de dames verloren met 15-21 en 9-21. De singels werden gespeeld, Thomas verloor met 19-21 en 19-21. Toen moest Sophie aan de bak, die verloor ze met 16-21 en 4-21. Cecile kan het niet waar maken, zij verloor met 6-21 en 7-21. Kai was aan de beurt, hij wist te winnen met 21-15 en 21-15. Toen alleen nog de mixen, Thomas en Sophie hebben in 3 sets gewonnen 21-16, 10-21 en 21-16. Kai en Cecile probeerden er nog wat aan te doen, maar verloren met 9-21 en 6-21.

Wassenaar J3 - Van Zundert VELO J5: 3 - 5
Zaterdag 23 april speelde team 3 tegen van Zundert Velo 5. Van Zundert kwam, dankzij de vakantietijd, 1 damesspeler tekort. Ze waren maar met z'n drieën. Dus we hebben maar 5 ipv 8 wedstrijden gespeeld. Wij hadden 3 dames. Team 2 had een dame nodig, dus Cecile ging bij team 2 spelen. We begonnen met het herendubbel gespeeld door Ime Teeling en Joshua van Zyl. Helaas waren de heren van Velo te sterk. Rosanne Ronke begon met de damesenkel. Ook de dame van Velo was erg sterk. Rosanne verloor. Ook de punten van de herenenkels gingen naar Velo. De mix werd gespeeld door Lina Ngao en Ime. Ook dit punt ging naar Velo. Eindstand 3-5. Toch nog 3 punten vanwege de drie wedstrijden die niet gespeeld konden worden.