competitie

In speelweek 6 kwam Wassenaar 1 weer terug aan de kop door een 8-0 overwinning op Rijnsburg. Het tweede opstapteam staat ook op een mooie eerste plaats. Wassenaar 2 voert eveneens de ranglijst aan, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Het gaat leuk dus met de Wassenaarse jeugd. Klik hier voor alle uitslagen en het programma.

Wassenaar 1 - Rijnsburg 1: 8 - 0
Hier, in dit sterrenstelsel, verzamelden de tegenstanders uit Rijnsburg zich in de Schulpwei en ze waren klaar voor een wedstrijd. Sterker nog, ze moesten zelfs spelen tegen team 1 (pam pam paaaam)!
De eerste wedstrijd werd gespeeld door Ben van Keppel en Dennis Klaverveld. Zij wonnen de herendubbel met 21-10 en 21-12. Daarna kwamen de dames Anneloes van der Steenstraten en Loesje Hooijkaas in actie. Zij wonnen hun wedstrijd in twee sets en beide wonnen ze met 21-7.
Vervolgens speelde Jochem Donath zijn herenenkel en deze werd ook gewonnen, met 21-11 en 21-13. Svetlana Martimort speelde haar vrouwenenkel met bloed, zweet en tranen en won deze met 21-7 en 21-2. Toen was Dennis aan de beurt. Er was ook voor Dennis winst: hij won zijn herenenkel met 21-4 en 21-3. De laatste damesenkel was van Anneloes en ook zij won, namelijk met 21-5 en 21-2.
Toen kwamen de gemengd dubbels. De eerste mix werd gespeeld door Ben en Svetlana. Zij hebben gewonnen met 21-11 en 21-14. De laatste wedstrijd was van Jochem en Loesje. Met hun winst, van 21-7 en 21-10, maakten zij er 8-0 van voor team 1!

Wassenaar 2 - DEO 5: 6 - 2
Op deze zonnige zaterdagmorgen moesten wij spelen tegen BC DEO uit Nootdorp. In de eerste wedstrijd (mannendubbel), kon onze medespeler Nikos Oosterman, na een blessure en wat oefening, weer meespelen, samen met Robin de Zwart. Deze wedstrijd wonnen zij succesvol in twee sets, met 21-11 en 21-14. De volgende wedstrijd was de damesdubbel van Melissa van Deursen en Liza Horzelenberg. Het was een spannende driesetter. Ze hebben met 21-12, 16-21 en 16-21 helaas verloren. De volgende wedstrijd was het gelukkig weer raak. Ook Abram Bellekom mocht na een blessure aan zijn voet weer spelen. Abram maakte van zijn enkel toch nog een driesetter van 21-13, 13-21 en 21-13. Melissa won haar enkel in twee sets. Met 23-21 en 21-16 had zij haar revanche. De tweede mannenenkel was voor Robin een eitje, met 21-6 en 21-7 had hij succesvol gewonnen. Kenza Melamane kon haar eerste set helaas niet winnen, 5-21. De tweede set kwam ze nog goed terug, maar helaas verloor ze die met 16-21. Tijd voor de mixen, de eerste was voor Abram en Liza. De eerste set verloren ze helaas met 14-21. De spannende tweede set werd gelukkig gewonnen met 21-19. De derde set was razend spannend maar ook die sleepten ze binnen met 24-21. De eerste set van de tweede mix werd door Daan van Veen en Kenza met 21-11 gewonnen. Met de tweede set hadden ze iets meer moeite maar ook deze wonnen ze, dit keer met 22-20. Al met al een geslaagde wedstrijd die met 6-2 gewonnen is.

Wassenaar 3 - KBC 3: 3 - 5

Wassenaar O1 - De Ritte O8: 0 - 8

Opstapteam 1 heeft zaterdag een ijsje verdiend:

Opstap1 ijs

Wassenaar O2 - Lisse O1: 7 - 1

Wassenaar O3 - Lisse O2: 4 - 4
BC Wassenaar 03 moest vandaag, net als alle andere teams van Wassenaar thuis spelen. Ons team was vandaag gelukkig weer compleet. Maar het team van de tegenpartij was niet zo gelukkig. Ze hadden maar 3 spelers. Dat betekende dat ze veel wedstrijden moesten spelen. En dat we niet op twee banen konden spelen, je kan nou eenmaal niet op de ene en de andere baan tegelijk spelen. We gingen netjes op tijd van start. Sophie van Dijke en Cecile Altorf begonnen met hun dubbel. Het was een zware strijd. Helaas verloren ze de wedstrijd. Sanne Losekoot en Rosanne Ronke begonnen met de tweede dubbel. Ze moesten eerst wel even inspelen, maar daarna ging het steeds beter. Ze wonnen de wedstrijd. Toen begon de eerste enkel, Maaike Westgeest tegen Lisse. Het was een gevecht om de punten, jammer genoeg verloor Maaike, maar ze had zich goed verzet. Daarna de enkel van Cecile, helaas deze verloor ze. Toen de enkel van Sophie, ook voor haar was de tegenstander te sterk. We begonnen met een dubbel. Sanne en Sophie gingen samen tekeer. Het werd een driesetter. Maar vlak voor het einde viel de tegenstander en kon niet meer spelen. De wedstrijd was over. Wassenaar had gewonnen. Nog twee wedstrijden te gaan. Eerst de dubbel van Rosanne en Maaike. Ze hebben de tegenpartij alle hoeken van het veld laten zien, maar jammergenoeg waren die toch wat sterker. Ze verloren. De laatste wedstrijd, de enkel van Sanne. Sanne speelde heel goed. Ver achterin en dan weer kort. De ene kant van het veld en dan de andere kant. Ze won de wedstrijd. Eindstand 3-5 voor Lisse.