Week 5, Wassenaar 1 speelde gelijk tegen de koploper, winst was er voor de teams 2, 4 en opstap 2. Het derde opstapteam speelde netjes gelijk tegen Hillegom. Jammergenoeg was er verlies voor Wassenaar 3 en het eerste opstapteam. Volgende week wéér allemaal thuis, gezellig! Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 4 - Invictus 4: 7 - 1
Wassenaar O1 - Hillegom O1: 0 - 8
Wassenaar O2 - Hillegom O2: 7 - 1
Wassenaar O3 - Hillegom O3: 4 - 4

In het mooie dorpje genaamd Wassenaar moest team 1 thuis een wedstrijd spelen tegen Shuttlewoude. We begonnen om 11.15 uur met de dubbels. De herendubbel Dennis Klaverveld en Ben van Keppel wonnen overtuigend met 23-21 en 27-25. Daarna mocht Jochem Donath als ME1 aan de bak. Hij heeft z’n best gedaan, maar verloor met 17-21 en 16-21. Toen was Svetlana Martimort aan de beurt. Zoals gewoonlijk heeft ze haar wedstrijd gewonnen in de eerste set kreeg ze nog wat weerstand met 21-16, maar de tweede set pakte ze makkelijk 21-9. De winst was niet alleen van Svetlana, maar ook van Ben. Met 21-16 en 21-11 won hij de herenenkel 2. Daarna speelde Anneloes van der Steenstraten de DE2. Na de 1e set kwam ze sterk terug, maar uiteindelijk verloor ze. Na de damesenkel werd de 1ste mix gespeelt. Deze werd gespeeld door Svetlana en Dennis. Deze wedstrijd werd door hun gewonnen in 2 sets. De tweede werd gespeeld door Loesje Hooijkaas en Jochem, zij verloren in 2 sets. Hierdoor werd de stand 4-4 gelijk.

Het was zaterdagochtend 7 april en team 2 had een thuiswedstrijd. We moesten tegen Katwijk. Deze week waren we maar met de helft van het team. Nikos Oosterman en Abram Bellekom waren allebei nog geblesseerd, maar kwamen wel kijken. Sabrina Pinel en Kenza Malamane waren er ook niet. We begonnen met een herendubbel van Daan van Veen en Robin de Zwart. Deze hebben ze gewonnen met 21-19 en 21-13. Voor de meiden was het wat moeilijker. Liza Horzelenberg en Melissa van Deursen speelden een spannende damesdubbel met een driesetter. Helaas verloren ze de eerste set met 22-24. Bij de tweede set kwamen ze goed terug, ze wonnen die met 21-13 en de derde set wonnen ze met 21-12. Daarna kwam Daan met de eerste herenenkel. Daan was heel goed bezig met zijn wedstrijd. Hij won deze dan ook met 21-7 en 21-16. Toen was het de beurt aan Liza voor de eerste damesenkel. Ze heeft het heel goed geprobeerd, helaas verloor ze de eerste set met 12-21. De tweede set was veel spannender. Hier kwam Liza goed terug maar verloor net aan met 21-23. De tweede herendubbel was voor Robin. Dit ging iets minder dan verwacht. Dit verloor hij met 5-21. Ook Robin kwam goed terug in de tweede set, maar verloor ook net aan met 19-21. Melissa speelde de tweede damesenkel en maakte er een driesetter van. De eerste heeft ze ruim gewonnen met 21-8. Tijdens de tweede set ging het even iets minder en werd verloren met 19-21. Tijdens de derde set had Melissa de draad weer te pakken en won met 21-10. Toen kwamen de mixen. Melissa en Daan begonnen met de eerste mix. De eerste set ging goed en wonnen ze met 21-13. De tweede set was iets minder en verloren ze dan ook met 19-21. De derde set ging weer goed en die wonnen ze met 21-13. De tweede mix was voor Liza en Robin. Deze was heel spannend omdat ze de enige nog maar waren in de sporthal die nog bezig waren. De eerste set pakte goed uit en wonnen ze met 21-18. Helaas verloren zij de tweede set met 17-21. Zoals alle driesetters die we vandaag hebben gespeeld, wonnen we deze ook. Het was 21-14 geworden. In totaal hebben we dus gewonnen met 6-2. Het was een gezellig team om tegen te spelen en er waren leuke wedstrijden. Volgende week weer een wedstrijd, waar we weer ons best gaan doen.

Nou de eerste partij was Hugo Meeldijk en Kilyan Moy, die wonnen we. Toen waren Zjuul Talakua en Mandy  de Zwart aan de beurt, die verloren maar het was een spannende pot. Daarna moest Hugo single spelen dat ging niet zo goed want we hadden een hele gemene kleine tegenstander die het super deed tegen Hugo. Daarna was Mandy aan de beurt (single) nou die deed het goed maar helaas heeft ze verloren. Toen was Kilyans single, nou die ging heel goed maar helaas wel verloren. Toen moesten Hugo en Mandy dubbelen en dat werd helaas verloren en als laatst moesten Zjuul en Kilyan, dat werd ook een 3 setter, helaas verloren. Maar ik weet zeker als we zo blijven spelen en het zo doen dat het een spannende pot gaat worden, blijf volhouden we kunnen het!

Alweer de vijfde wedstrijd voor het tweede opstapteam van BC Wassenaar. Tegen de nummer laatst van de poule, Hillegom begonnen onze Wassenaarse vrienden vol vertrouwen. Raymond van Vliet en Tom van Keppel begonnen wat gespannen begonnen aan de herendubbel. Al gauw haalden ze hun eigen niveau weer en versloegen ze hun tegenstanders in twee games. Bente van Veen en Nova Timmermans volgden het voorbeeld van de heren op en versloegen de Hillegomse dames met strakke cijfers. Met een 2-0 voorsprong begonnen ze aan de singels.
Raymond speelde een zeer goede wedstrijd en gunde zijn tegenstander welgeteld 5 punten in twee games. Bente kon het helaas niet bolwerken en ze verloor in twee zenuwslopende games. Nils Zuidhoek speelde op de hem kenmerkende wijze: een zeer spannende eerste game en een tweede game waarin hij alle tactische tips toepast en de wedstrijd wint. In de laatste damessingel nam Nova het op tegen één van de vier dames uit Hillegom. Ze speelde de sterren van de hemel en won in twee games. Tussenstand inmiddels 5-1. De winst was binnen en de mixen konden de stand alleen nog maar mooier maken. Nils en Bente startten niet zo heel erg goed en verloren de eerste game in een slappe 21-13. Intussen waren ook Tom en Nova met hun mix begonnen. Deze partij ging wel erg snel. Met 21-9 en 21-5 wonnen zij de partij en konden ze het einde van de mix van Nils en Bente nog zien. Die wonnen de 2e en 3e game met 21-19. Met een 7-1 eindstand was de overwinning binnen en de eerste plaats in de poule weer heroverd op Lisse. Volgende week volgt een belangrijke pot: Lisse thuis.

Na een lichte training was opstap team 3 weer klaar voor de wedstrijden. Jammer genoeg zonder Sophie van Dijke, die was lekker een (paas)weekendje weg. Toen de tegenpartij aankwam schrok deze van onze grote meiden. Maar het viel heel erg mee, beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het waren erg spannende wedstrijden. We begonnen met de dubbel van Rosanne Ronke en Maaike Westgeest. De meiden wonnen de wedstrijd. Daarna de dubbel van Sanne Losekoot en Cecile Altorf, ook deze wonnen we. Daarna begonnen de enkels. Maaike had het heel zwaar. Na een heftige strijd verloor ze de wedstrijd. Ook Rosanne en Cecile hadden moeite met hun tegenstander. Ook zij verloren. Sanne maakte het weer goed door de wedstrijd te winnen. Daarna werden er weer twee dubbels gespeeld. Maaike en Cecile en Sanne en Rosanne. Maaike en Cecile moesten vechten voor de punten. Jammergenoeg verloren ze. Maar Sanne en Rosanne speelden heel goed samen en wonnen de laatste wedstrijd. Eindstand 4-4.