competitie

Week 4, we hebben een weekje rust gehad (behalve de toernooispelers...) liet alleen winst zien voor het tweede opstapteam. Klik hier voor uitslagen en programma.

Leiden 1 - Wassenaar 3: 2 - 6
Op zaterdag 31 maart had team 3 een wedstrijd tegen Leiden.
De eerste herendubbel van Kylian Moy en Willy van Ling verliep goed, de eerste set wonnen ze met 21-13 toen moesten ze nog een set die was wel iets spannender, ze wonnen met 21-18.
We hadden 2 banen dus tegelijkertijd werd er ook een damesdubbel gespeeld door Manon Dompeling en Mandy de Zwart, ze maakten onnodige fouten waardoor ze die wedstrijd verloren met 7-21, 10-21.
De eerste wedstrijd van Hugo Meeldijk was zijn herenenkel, de eerste set verloor hij met 11-21 de tweede set won hij met 21-7 en toen de derde set.... was 13-21 verloren:(.
De eerste damesenkel van Juliëtte Talakua ging niet zo best vanwege last aan haar enkels, de uitslag is van die wedstrijd : 21-3 en 21-0.
De herenenkel van Kylian verliep als volgt: de eerste wedstrijd won hij met 21-17 de tweede set had hij 19-21 verloren, weer een derde set. De derde set won hij met 21-19. Een spannende wedstrijd dus.
De damesenkel werd verloren door Manon doordat haar tegenstander haar veel liet lopen. In de gemengddubbel van Willy en Juliëtte hebben ze goed hun best gedaan maar lukte het niet om te winnen ze verloren met 12-21 en 8-21. De laatste wedstrijd van die dag werd gespeeld door Mandy en Hugo. Ook zij deden hun best maar ook hun tegenstanders waren net iets beter. Ze verloren met 7-21 en 17-21.
De uiteindelijke eindstand is 2-6 voor Leiden.

De eerste dubbels werden gespeeld door Guilliaume van Toer en Maarten Konings. En de tweede dubbel door Remco de Rooij en Wesley van der Krogt. De eerste dubbel met Maarten en Guilliaume die werd net aan verloren de eerste set was 21-18 voor de tegenpartij de tweede set werd met 21-14 gewonnen door Maarten en Guilliaume daarna kwam natuurlijk een derde set die werd door de tegenpartij gewonnen met 21-14. Toen kwam de tweede dubbel die werd gespeeld met Remco en Wesley die werd gewonnen. De eerste set werd met 21-17 gewonnen en de tweede set werd met 21-19 gewonnen. Toen werden de enkels gespeeld de eerste enkel werd gespeeld door Guilliaume die werd in drie sets verloren de eerste werd verloren met 21-18 en de tweede set werd weer met 21-18 gewonnen en toen kwam de derde set die werd weer net aan verloren met 22-20. Daarna kwam de tweede enkel die werd gespeeld door Loïck Joumier de eerste set werd met 21-7 verloren en de tweede set ging een stuk beter voor Loïck die werd wel helaas verloren met 21-16. De derde enkel werd door Maarten gespeeld die werd wel gewonnen in twee sets. De eerste set was 21-18 voor Maarten en de tweede set werd met 21-17 gewonnen. Toen moest Remco zijn enkel spelen die werd gewonnen. De eerste set werd met 22-20 gewonnen en de tweede set werd met 21-13 gewonnen. Daarna kwamen de laatste 2 dubbels de eerste dubbel werd gespeeld door Loïck en Wesley die werd helaas verloren. De eerste set werd met 21-14 verloren en de tweede set werd met 21-13 verloren. De tussen stand was nu 4-3 voor de tegenpartij. Toen kwam de laatste dubbel met Maarten en Remco die werd wel in 2 sets verloren maar dat was een hele spannende partij want de eerste set was namelijk heel erg spannend die werd verloren met 30-28 en de tweede set werd met 21-16 verloren. De eindstand was 5-3 voor de tegenpartij maar iedereen had het gevoel dat we niet van de mat zijn gespeeld.

We moesten om 10.15 verzamelen helaas kwam Amber Volkers niet opdagen en hebben we eerst nog een extra auto moeten regelen om richting Leidschendam te gaan. Gelukkig waren we nog op tijd om nog even warm te kunnen lopen. We hadden weer de beschikking over 2 banen en we hadden weer een jongen die voor een meisje moest spelen. We begonnen gelijk met de vrouwen en de heren dubbel.
De vrouwen dubbel Morsal Ayoubi en “Dylan” van Wijk:
We begonnen heel goed en Morsal was lekker bezig. Maar hebben helaas weer verloren. Was best jammer want waren redelijk gelijk.
De heren dubbel Roel Slats en Thomas Kaasschieter:
Het ging heel erg goed alleen hadden hun meer geluk. Als wij hem bij het net speelde ging hij er net niet overheen en bij hun net wel…… helaas.
Enkel Morsal:
Het ging niet zo goed als gehoopt. Verloren jammer Enkel Thomas Er werd alweer veel gesmashed. Jammer want daardoor kon ik minder punten scoren.
Enkel Dylan:
Het ging wel goed maar had niet genoeg tijd om heen en weer te rennen en heb daarom verloren. Helaas volgende keer beter.
Enkel Roel:
Het ging heel goed. Roel liep goed en speelde veel in de hoeken waar de tegenstander niet stond. Roel won de 1e set maar verloor helaas de 2 sets erna.
Mix Thomas, Morsal:
AAAARggg verloren jammer genoeg, maar vond het wel leuk.
Mix Roel, Dylan:
Ging niet heel goed, maar deden wel ons best.

Zondag 1 april, geen grap, speelde het tweede opstapteam van BC Wassenaar haar vierde wedstrijd tegen Veglo. Om even voor 10 uur stapte het team vol zelfvertrouwen de 3 Octoberhal in Leiden binnen. Vorige week waren er tenslotte diverse halve en hele finaleplaatsen behaald tijdens het New Age toernooi. De tegenstanders mochten echter zeker niet worden onderschat want Veglo stond op een knappe tweede plaats.
Er kon op twee banen worden gespeeld, dus dames- en herendubbel gelijktijdig. Raymond van Vliet en Nils Zuidwijk speelden de herendubbel. Ze moesten er met z’n tweeën even inkomen, maar na ongeveer 10 punten kwamen ze op stoom. De heren van Veglo hadden geen antwoord op het goede spel van Wassenaar en Raymond en Nils wonnen dan ook. De dames Bente van Veen en Nova Timmermans hadden het een stuk lastiger. Tegen de twee dames van Veglo vochten ze voor wat ze waard waren maar verloren helaas.
Tom van Keppel speelde een spannende eerste set in de singel en won gelukkig net met 23-21. Daarna was het verzet gebroken en won hij de tweede set gemakkelijk. Quentin Heliere speelde op de tweede baan een zeer verdienstelijke singel. De dame waar hij tegen moest spelen was wat ouder en vooral een stuk groter. Ondanks een paar hele mooie en lange rally’s verloor Quentin in twee sets. Alles was dus nog steeds in evenwicht.
Raymond van Vliet begon voortvarend aan zijn singel, sterker nog… hij liet geen spaan heel van zijn tegenstander. Diepe service, bekeken dropshots, alles zat erin. Vooral de tweede set was indrukwekkend: 21-4. Nova op baan twee had duidelijk meer moeite met haar tegenstander. Ze liep de longen uit het lijf en werd goed aangemoedigd door haar teamgenoten. Helaas mocht het niet baten en verloor ze. Tussenstand 3-3.
De mixen moesten de beslissing gaan brengen. Quentin en Tom speelden een zeer gedegen wedstrijd waarin de kracht en souplesse van onze Wassenaarse vrienden de boventoon voerde. Ze wonnen met overtuigende cijfers. De vaste mix van Bente en Nils was een stuk spannender. Eerste set winst, tweede set verlies. De derde set moest dus de winst voor Wassenaar gaan brengen. En ze stelden ons en zichzelf niet teleur. In een zeer overtuigende derde set wonnen ze hun partij en daarmee de totale wedstrijd. 5-3!!
In de kantine hebben we met de tegenstanders nog wat gedronken en tevreden keerden we huiswaarts. De aanval op de eerste plaats is met succes afgeslagen. 7 April wordt de volgende aanval verwacht: Hillegom thuis.

Na een weekje rust konden de dames van BC Wassenaar 03 weer eens lekker gaan meppen. We moesten uitspelen tegen BC Orbiton in Leidschendam. Ook opstapteam 1 was aanwezig. We waren netjes op tijd maar we moesten wachten totdat de trainingen voorbij waren. Uiteindelijk konden we gaan spelen. We begonnen met één enkel en één dubbel, omdat een van de twee velden alleen een enkel veld was. Rosanne Ronke begon met haar enkel en Sanne Losekoot en Maaike Westgeest met hun dubbel tegen twee jongens. Jammer genoeg verloren we allebei de wedstrijden. Enkel: 21-2 en 21-6. Dubbel: 21-10 en 21-9.
Daarna begonnen Cecile Altorf en Sophie van Dijke met hun dubbel en Maaike met haar enkel. Helaas helaas we verloren ze weer allebei. Dubbel: 21-2 en 21-4. Enkel 21-3 en 21-16.
Daarna kwam de dubbel van Cecile en Rosanne en de enkel van Sanne. Ja, je raad het al, weer verloren. Dit team was gewoon te sterk voor ons. Ze hadden veel meer ervaring. Ze konden zelfs smashen. Maar onze meiden bleven hun best doen. De laatste twee wedstrijden: dubbel Maaike en Sophie en enkel Sophie. Weer verloren. Dubbel 21-2 en 21-4. En de enkel van Sophie werd op het einde nog even spannend, krijgen we nog een derde set……maar helaas 21-10 en 21-17. Jammer meiden dit team was gewoon te sterk voor ons. Volgende keer beter.