Week 3 bestond uit uitwedstrijden, die allemaal op de zaterdagochtend gespeeld werden. Winst was er voor Wassenaar 1 en 2 en Opstap 2. Wassenaar 4 en Opstap 1 en 3 moesten het onderspit delven, maar speelde wél leuke partijen! Klik hier voor uitslagen en programma.

Noordwijkerhout O1 - Wassenaar O2: 1 - 7
Noordwijkerhout O2 - Wassenaar O3: 6 - 2

DEO 3 - Wassenaar 1: 0 - 8
Het was een mooie zaterdagochtend en team 1 ging deze ochtend lekker opstap. We hadden een uitwedstrijd in het kleine dorpje hier ver vandaan genaamd Nootdorp. We waren bijna allemaal aanwezig. Loesje Hooijkaas had zich jammer genoeg afgemeld. Na een mooi ritje met de auto kwamen we uit bij de sporthal. Toen we in de hal waren hadden we iets van WOOW wat is dit een kleine hal.
We waren helemaal klaar om de wedstrijd te spelen, behalve de tegenstander want 1 teamlid had zich verslapen en daardoor konden we niet beginnen met de herendubbel. We begonnen met de damesdubbel en de herenenkel. De damesdubbel werd gespeeld door Svetlana Martimort en Anneloes van der Steenstraten. Deze wedstrijd werd gewonnen met 21-17 en 21-7. Jochem Donath speelde de herenenkel, ook hij won in een driesetter met 13-21, 22-21 en 21-10. Tijdens deze wedstrijd arriveerde het vermiste teamlid en konden we de herendubbel spelen. Ook werd de damesenkel gespeeld. De heren dubbel werd gespeeld door Ben van Keppel en Dennis Klaverveld. Zij wonnen met 21-7 en 21-6. En Svetlana speelde de damesenkel ook zij won met 21-7 en 21-10. Conclusie tot nu toe we kunnen niet meer verliezen. Na een korte pauze gingen we aan de tweede herendubbel en de tweede dames enkel beginnen. Dennis speelde de tweede herenenkel en hij won deze met 21-14 en 21-13 en Anneloes won ook met 21-16 en 21-13. Tweede conclusie we kunnen niet meer verliezen en niet meer gelijkspelen.
Nu gaat het spannend worden want de mixen moeten gespeeld worden. De eerst mix werd gespeeld door Ben en Svetlana en ze hadden gewonnen met 21-16 en 21-18. En toen kwam de spannendste wedstrijd, omdat deze bepaalde of we met 8-0 winst naar huis gingen. De tweede mix werd gespeeld door Jochem en Anneloes. Zij wonnen de wedstrijd met 21-17, 14-21 en 21-17. Na deze wedstrijd gingen we met 8-0 winst naar huis en waren we blij en gelukkig :-)

(nog geen verslag ontvangen)

Papendrechtse 2 - Wassenaar 4: 6 - 2
Zaterdag 18 maart moesten we vroeg in Papendrecht zijn en om 9 uur in de ochtend spelen. Guilliaume van Toer en Maarten Konings begonnen goed en wonnen met 12-21 en 17-21. Remco de Rooij en Loïck Joumier begonnen ook goed en wonnen in een driesetter met 17-21, 21-16 en 11-21. Maar.... dat waren de enige potjes die waren gewonnen. Maarten speelde zijn eerste single en het was spannend maar verloor net aan met 21-13, 19-21 en 21-13. Guilliaume had de 2de singel en verloor ook in een drie setter met 21-8, 12-21 en 21-12. LoIck verloor met 21-18 en 21-18. Remco verloor ook met 21-15 en 11
en de laatste 2 dubbels waren ook met allemaal 3 setters verloren maar het was een leuk dagje!

Dynamo Sassem O5 - Wassenaar O1: 8 - 0
We gingen na het grote verlies van onze vorige wedstrijd toch weer vol goede moed op weg. We waren met 5 spelers en hadden 3 banen tot onze beschikking.
Heren dubbel Thomas Kaasschieter en Dylan van Wijk:
Verloren helaas jammer. In het begin ging het goed en wonnen we maar daarna ging het super slecht.
Vrouwen dubbel Morsal Ayoubi, Amber Volkers:
Zo de wedstrijd ging niet zoals gehoopt. Ik dacht dat ze slecht waren maar dat was niet zo.
We hebben ontdekt dat je ze moet laten rennen.
Mix Thomas, Morsal:
De wedstrijd ging niet echt goed. Omdat de tegenstander te goed was. We hebben wel ontdekt dat ze ook niet kunnen smashen.
Single Amber:
Het ging goed en het ging beter. Wel verloren maar volgende keer beter.
Single Dylan:
Het ging super goed maar heb toch verloren.
Single Roel Slats:
AAAAGGHHHH net verloren. Kon ik de tijd maar even terugspoelen. Maar goed het was een spannende en leuke wedstrijd.
Helaas weer alles verloren.

Noordwijkerhout O1 - Wassenaar O2: 1 - 7
Zaterdag 17 maart zo rond een uur of 9 in de ochtend. Het tweede opstapteam van BC Wassenaar verzamelt bij Sporthal de Schelft. Volgende week het decor van het New Age Toernooi, ditmaal van een aantal competitiewedstrijden van de Badminton Klub Noordwijkerhout. Deze week kon Wassenaar eindelijk gebruik maken van zijn geheime wapen, Quentin Heliere was na twee weken vakantie gelukkig van de partij. Het team was dus compleet en BKN…die stond na twee 5-3 winstpartijen op een tweede plaats. Aangezien de toppers uit Wassenaar eerste staan zou in een onderling duel worden gestreden om die eerste plaats.
Raymond van Vliet en Tom van Keppel sloegen de eerste, wat onzekere shuttles van de dag. Het ging gelijk op tot ongeveer 10-10, maar daarna kregen de finalisten van de clubkamioenschappen de smaak te pakken. Gedecideerd trokken ze de partij naar zich toe. Tegelijkertijd waren Quentin en Nova Timmermans begonnen aan hun dubbel. Voor Quentin zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen, voor Nova alweer haar zevende. De eerste set was erg spannend waarbij de winst naar beide kampen kon gaan. Gelukkig voor onze Wassenaarse vrienden viel het kwartje onze kant op. Het verzet van Noordwijkerhout was daarmee gebroken. Nova kreeg overigens voor haar prachtige spagaat die ze tijdens de wedstrijd maakte van de jury een dikke 10. Met een 2-0 voorsprong begonnen we aan de singles.
Nils Zuidwijk speelde tegen de sterke eerste heer van Noorwijkerhout een stabiele wedstrijd. Hij rende zich, vooral de eerste set, de benen uit het lijf. Op aanwijzing van Bente van Veen liet hij de shuttle in de tweede set toch maar regelmatig uit gaan. Hij zette daarmee de stand op 3-0. Nova was ondertussen aan haar single begonnen. Ze vocht als een leeuwin maar kon het helaas net niet bolwerken.
Na met z’n allen wat gegeten en gedronken te hebben betrad Tom geconcentreerd het strijdperk. In de loop van de eerste set verloor Tom zijn concentratie maar gelukkig niet de eerste set. Na een aantal opbeurende worden van mental-coach Guus van Veen was Tom weer helemaal het mannetje. Alsof het een Wereldkampioenschap betrof maakte hij gehakt van zijn tegenstander. Maar niet alleen Tom wist wat winnen was, ook Bente maakte gehakt van haar tegenstander. Ze won op de voor haar zo kenmerkende wijze in twee sets. De overwinning was inmiddels veiliggesteld, maar de honger van onze Wassenaarse badmintonners was nog niet gestild.
Raymond en Quentin speelden een zeer spannende eerste set die ze met 22-20 nog net wonnen. De tweede set pasten ze de besproken tactiek goed toe en wisten ze aanmerkelijk gemakkelijker te winnen. Nils en Bente speelden de laatste pot van de dag. Ze leken aan het eind van de eerste set wat te verslappen en stonden met 18-15 achter. Na wat aanmoedigingen van coach Maarten van Vliet waren ze weer bij de les, rechtte ze hun rug en wonnen de eerste set alsnog. De tweede set was daarna een formaliteit.
Onze Wassenaarse helden en heldinnen vertrokken met een 7-1 overwinning op zak weer naar huis. Zondag 1 april is de volgende wedstrijd tegen het Leidse Veglo.

Noordwijkerhout O2 - Wassenaar O3: 6 - 2
Opstapteam 3 moest vandaag vroeg op stap. Om 8.45 uur verzamelen bij de sporthal. Iedereen was netjes op tijd aanwezig. Ook opstapteam 2 was er. Zij gingen net als wij naar Noordwijkerhout. We begonnen op tijd met de wedstrijden. We hadden 2 velden tot onze beschikking dus werden er twee wedstrijden tegelijk gespeeld.  De twee dubbels  gingen van start. Sanne Losekoot  samen met Rosanne Ronke en Sophie van Dijke met Cecile Altorf. Sanne en Rosanne wonnen de wedstrijd na goed samenspel met 15-21 en 8-21.  Cecile en Sophie verloren helaas met 21-13 en 21-12. Ze hebben zich wel goed verzet. Hierna kwamen twee enkels. Sanne had een zware tegenstander. Ze moest vechten voor de punten. Het werd dus ook een driesetter. Jammer genoeg verloor Sanne de wedstrijd na een hevige strijd: 19-21, 21-17 en 21-15. Ook Maaike Westgeest had het niet makkelijk. De tegenstander was echt te goed. Maaike verloor met 21-9 en 21-12. Toen moesten Cecile en Sophie hun enkel spelen. Ook zij merkten dat die Noordwijkerhouters  best wel goed kunnen spelen. Sophie verloor met 21-10 en 21-11 en Cecile maakte er nog een driesetter van, maar verloor uiteindelijk met 21-10, 12-21 en 21-18. Cecile, nog helemaal uitgeput, moest alweer een dubbel gaan spelen. De laatste twee dubbels, Cecile met Sanne en Maaike met Rosanne. Allebei heftige wedstrijden, driesetters. Helaas verloren Cecile en Sanne de wedstrijd met 11-21, 21-18 en 21-18.  Maar Maaike en Rosanne wonnen de wedstrijd met 24-22, 11-11 en 14-21.
Meiden jullie hebben je weer voor 100 procent ingezet. Top.