competitie

Na thuiswedstrijden komen er ook uitwedstrijden. Voor enkele opstappers was dit zelfs voor het eerst in hun leven! Het herenteam verloor met 8-0 van Gouweslag, DEO kreeg klop van Wassenaar 2. Opstap 1 verloor met 8-0. Opstap 2 won heel netjes in Lisse met 6-2 en Opstap 3 speelde in datzelfde Lisse met 4-4 gelijk. Klik hier voor uitslagen en programma.

(nog geen verslag ontvangen)

De dubbel van Maarten Konings en Guilliaume van Toer verloren we net 21-14 en 21-16. De dubbel van Loick Joumier en Wesley van der Krogt ging verloren met 21-8 en 21-14. De enkel van Guilliaume ging ook verloren, maar hij heeft alleen in de eerste set gespeeld want viel uit met een blessure 21-13 21-0. Loick verloor zijn single met 21-10 en 21-12. Maarten verloor zijn single met 21-18 en 21-6. Remco de Rooy verloor zijn single met 21-14 en 21-19.
Loick en Remco ging in het begin gelijk op maar uiteindelijk lukte het niet meer en verloren ze de dubbel met 21-10 en 21-9. Wesley en Maarten verloren hun dubbel ook maar hebben wel gestreden want de eerste set verloren we met 21-10, maar daar kwamen we pas laat op gang en zo ging we gelijk door in de tweede en die verloren we uiteindelijk jammer genoeg net aan net 21-16. Eindstand 8-0 verloren.

De Ritte O8 - Wassenaar O1: 8 - 0

Zondag 4 maart stond de uitwedstrijd tegen Lisse O1 op het programma. Na de 7-1 overwinning van vorige week vertrok het tweede opstapteam van BC Wassenaar vol vertrouwen. In Lisse aangekomen bleek dat ook Lisse zich de week ervoor niet onbetuigd had gelaten door Hillegom van de baan te meppen. Het zou dus een stevige pot worden. Het was voor Lisse helaas niet gelukt om invallers voor hun heren te vinden dus er stonden slechts dames aan de andere kant van het net. Overigens maakt dat in de opstapklasse weinig verschil dus onze wassenaarse helden konden hun borst nat maken.
De heren Raymond van Vliet en Tom van Keppel trapten af. Met goed spel, hier en daar een drop shot of een net return, maar eigenlijk met keihard bruut geweld werden de tegenstanders van de baan gemept. De dames aan de andere kant van het net vochten voor wat ze waard waren maar het bleek dus niet genoeg. Tegelijkertijd speelde Nils Zuidwijk zijn single. Ook die werd op een degelijke wijze naar Wassenaarse kant getrokken, hoewel de tweede set aanzienlijk meer moeite kostte dan de eerste. Met een 2-0 voorsprong is het lekker spelen en dus gingen de Wassenaarse Toppers Nova Timmermans en Bente van Veen de badminton-Arena in. En jawel, ook zij wisten het zoet van de overwinning te proeven. Niet op de krachtmanier van de heren, maar met subtiel spel, goed kijkend waar de Lissese dames stonden en dan juist daar niet slaan. Klasse!!
Na het damesgevecht mocht Raymond de krachten gaan meten met Lisse in zijn singel. Na een eenvoudige eerste set, waarin hij zijn tegenstanders maar een paar puntjes gunde, kwam zij zeer sterk terug in de tweede set. Sterker: ze sleepte er een zwaar bevochten, maar zeer verdiende derde set uit. Het kruit was blijkbaar verschoten bij Lisse want Raymond trok de partij, na een 13-0 tussenstand, zeer overtuigend naar zich toe.
Nova speelde tegelijkertijd haar singel tegen toch wel de duidelijk sterkste dame van Lisse. In een zeer enerverende eerste set werd ieder puntje door beide dames bij elkaar gesprokkeld. Het ging tot ver in de eerste set gelijk op. Helaas sprokkelde Lisse net iets meer puntjes en verloor Nova de eerste set. Het was prachtig om te zien hoe ze niet bij de pakken ging neerzitten maar direct de draad oppakte. Punt na punt werd gehaald, maar ook nu helaas net wat te weinig.
Tussenstand: 4-1, een zeer goed resultaat tot nu toe.
Vervolgens betrad Bente het strijdperk. Over die partij kunnen we eigenlijk kort zijn: een puike partij waarin Bente zich van haar beste kant liet zien. Vechtlust, doorzettingsvermogen, prachtige rally's. In één woord: TOP. De overall winst was veilig gesteld, maar een beetje stevige overwinning zou natuurlijk wel heel prettig zijn. Dus gingen Nova en Tom vol goede moed de baan op. Helaas, helaas, de verfijnde techniek, kracht, inzicht en atletisch vermogen (Nova zakte in een volledige spagaat om nog een shuttle te halen) mochten niet baten. De partij werd op het nippertje, na drie spannende sets verloren.
Tenslotte Nils en Bente. Ook vorige week een mix van deze twee sterren en dat bleek. Ze liepen goed om elkaar heen, riepen aanwijzingen naar elkaar en stonden na twee zeer spannende sets met de volle winst in hun handen. Met een 6-2 overwinning uit Lisse wegrijden geeft altijd een heel goed gevoel want je weet het: "Lisse uit, altijd lastig".
En dit smaakt naar meer. BCW Opstap 2, daar gaan we nog meer van horen. Zaterdag 17 maart wacht Noordwijkerhout.

Opstapteam 3 ging voor het eerst naar een uitwedstrijd.  Ze speelden in Lisse.  De eerste dubbel die gespeeld werd door Sophie van Dijke en Maaike Westgeest was een wedstrijd waar hard voor geknokt moest worden. De eerste set ging naar Lisse met 21-19, de tweede set werd met uitstekend spel gewonnen met 15-21. Toen moest er nog een derde set gespeeld worden en hier was Lisse toch duidelijk de sterkste: 21-13.
Daarna volgde Sanne Losekoot en Cecile Altorf met hun dubbelspel. Zij vormde een goed team, maar moesten toch erg hun best doen om de tegenstanders op afstand te houden. Verdiend gewonnen met 16-21 en 19-21.
Rosanne Ronke speelde haar enkelspel tegen de enige jongen in het team van Lisse. Ze waren aan elkaar gewaagd. Het werd een heel spannende wedstrijd. Uiteindelijk verloor Rosanne, maar ze had goed gespeeld. Uitslag 23-21 en 21-18.
Toen volgde Maaike, die uiteindelijk 3 sets moest spelen. Het was een zware strijd, maar Maaike ging er volledig voor en won de wedstrijd: 16-21, 21-17 en 19-21.
Sanne had ook een sterke tegenstander. De eerste set won ze soepel, de tweede set verliep minder goed en die verloor ze. De derde set werd bij een stand van 8-8 onderbroken doordat Sanne bij een moeilijk te bereiken shuttle op haar knie viel. Dat deed goed pijn en er is een zak met ijs opgelegd. Er ontstond twijfel of ze nog kon doorspelen. Na enige rust is de wedstrijd hervat, maar de overwinning ging naar de tegenpartij.  Uitslag: 15-21, 21-13 en  21-18.
De wedstrijd van Cecile was in twee sets klaar. De eerste verliep positief en werd met redelijke winst gewonnen. De tweede set was iets spannender, maar werd ook gewonnen door Cecile: 15-21 en 19-21.
De dubbel die volgde zou eigenlijk door Sanne en Sophie gespeeld worden, maar het team besloot dat Sanne niet moest spelen met haar zere knie. Haar plaats werd ingenomen door Maaike. Lange tijd ging het gelijk op, maar in beide sets waren Maaike en Sophie toch iets sterker: 18-21 en 16-21.
De laatste wedstrijd werd weer een hele lange. Rosanne en Cecile hadden het niet makkelijk. De wedstrijd moest in de derde set beslist worden. Deze eindigde helaas in het nadeel van Rosanne en Cecile: 19-21, 21-18 en 21-19.
De meiden hadden een vermoeid, maar voldaan gevoel na alle wedstrijden. Ze hadden ontzettend hun best gedaan.