De eerste speelweek van het competitieseizoen 2012 zit erop. Maar liefst 4 jeugd- en 3 opstapteams gingen enthousiast van start, met wisselende resultaten. Bij <lees meer> staan de verslagen. Klik hier voor uitslagen en programma.

Wassenaar 4 - Gouweslag 5: 2 - 6
Wassenaar O1 - Apollo O1: 0 - 8
Wassenaar O2 - EVBC Vlietwijk O1: 7 - 1
Wassenaar O3 - Flair O1: 5 - 3

De eerste herendubbel werd gespeeld door Ben van Keppel en Dennis Klaverveld. Het was heel spannend,  want het werd 2 keer 21-10. De tweede wedstrijd was een damesdubbel, die werd gespeeld door Loesje Hooijkaas en Svetlana Martimort. Het ging hartstikke goed, want het werd 21-18 en 21-14. De eerste herenenkel werd gespeeld door Dennis: het werd 21-10 en 21-12. Toen ging Svetlana enkel spelen. Ze speelde erg goed. De stand was 21-13 en 21-1: super! De tweede herenenkel ging ook goed en werd gespeeld door Ben. De eerste set was 21-14 en de tweede 21-5. De eerste set die Ben speelde zat Loesje vast op de jongens wc. Uiteindelijk kwam ze eruit en speelde de tweede damesenkel. De eerste set was 21-11, toen 19-21. De laatste set was erg spannend: het werd 21-23. De eerste gemengd dubbel is gespeeld door Loesje en Dennis. Ze waren aan de tegenstanders gewaagd, maar wonnen met 21-16 en 21-17. Ben en Svetlana speelden deze keer samen een gemengd dubbel en dit was weer succsesvol: 21-9 en 21-16:  gewonnen dus! Deze wedstrijd is ondanks het gemis  van Jochem en Anneloes erg goed gespeeld: 7-1 winst voor team 1!

Na vele maanden van training speelde team 2 van BCW de eerste competitiewedstrijd. De tegenstander was BC TAB Fly Over 2 uit Bleiswijk. Helaas konden Melissa van Deursen, Sabrina Pinel en Nikos Oosterman niet meedoen. Nikos, herstellende van een blessure, was wel gekomen om zijn teamgenoten aan te moedigen. Dat zegt veel over de sfeer in dit team. De 4 jongens en 4 meiden hebben tezamen besloten om iedere wedstrijd met zijn allen aanwezig te zijn. Speel je niet, dan moedig je de ander aan. En dat hielp afgelopen zaterdag. Want de tegenstander was sterk en speelden al wat langer met elkaar. BCW 2 moest nog wat aan elkaar wennen. De herendubbel en de damesdubbel gingen verloren. Daarna hadden we wat pech met de eerste heren single en de eerste dames single. Het werden allebei 3-setters en onder veel spanning gingen de punten naar de tegenstander. Toen moest Daan van Veen zijn wedstrijd spelen. Na goede aanwijzingen van coach Peter ging Daan steeds beter spelen. Met een rood hoofd won hij zijn wedstrijd in twee sets en pakte zo het eerste competitiepunt voor team 2. Zijn inzet inspireerde de anderen. De twee gemengde dubbels werden allebei 3-setters. Maar nu was BCW de zenuwen goed de baas. Onder veel aanmoedigingen van de andere spelers, de beide coaches en de ouders wonnen Kenza Malamane met Abram Bellekom en Liza Horzelenberg met Robin de Zwart hun wedstrijd. De eindstand werd uiteindelijk 5-3 voor BC TAB Fly Over, maar we zijn er van overtuigd dat we straks in Bleiswijk revanche gaan nemen. En omdat ieder punt telt, krijgen we uit deze wedstrijd de eerste 3 competitiepunten. Aan het einde van deze lange wedstrijd ruimden we met elkaar de zaal op. Daarna dronken de beide teams en ouders nog even gezellig een drankje. Tezamen met de jeugdcommissieleden, die deze zaterdag weer tot in de puntjes goed hadden georganiseerd, verlieten we tevreden de sporthal. Op 3 maart gaat team 2 naar Badmintonvereniging DEO in Nootdorp voor hun tweede competitiewedstrijd.

Het was weer eens een leuk begin met de competitie wedstrijden, omdat we er weer heel veel zin in hadden om te spelen, we waren er echt aan toe. De eerste wedstrijd was van Kylian Moy en Willy van Ling, en die hebben we  gewonnen! Als tweede waren Mandy de Zwart en Manon Dompeling, dat was nog spannend want die stonden de eerste set achter met 15-20 en hebben hem toen toch nog gewonnen, goed hoor! Tweede set ging ook goed, dus dat was 2-0.
Als derde ging Kylian een enkel spelen en die is ook gewonnen 3-0! Toen ging Zjuul Talakua haar enkel doen en ook gewonnen 4-0. Daarna was Hugo Meeldijk met een enkel en het was 5-0, na Hugo was Manon en daarna gingen Zjuul en Willy en ook die hebben gewonnen, dus 6- 0 en 7-0!
Als laatste gingen Mandy en Hugo en dat was een spannende wedstrijd, want het werd een 3-setter, de eerste was verloren, maar door het veranderen van de tacktiek door de coach werd er daarna gewonnen, dus 8-0!!!
Goed begin toch, hopelijk gaan de rest van de wedstrijden ook zo.

Ps. De coach mag vaker zijn mobiel erbij pakken want daardoor kregen wij chips, hahaha

Zaterdag 25 februari de eerste wedstrijden van het seizoen gespeeld voor het herenteam, bestaande uit Wesley van der Kroft, Guilliaume van Toer, Remco de Rooij en Maarten Konings, deze wedstrijd was
tegen Gouweslag uit Gouda het bleek een sterk team te zijn.
Vier dubbels gespeeld waarvan 1 maal gewonnen. De eerste was winst, de tweede dubbel Wesley en Remco verloren helaas. Derde dubbel van Remco en Maarten in een driesetter helaas verloren. De vierde dubbel van Guilliaume en Wesley, ze kwamen niet in de wedstrijd, ook deze verloren.
Vier enkels gespeeld waarvan de eerste enkel van Guilliaume erg makkelijk was, dit was dan ook een invaller, deze is gewonnen door ons. Tweede singel Maarten verloren. Derde enkel van Remco ging ook niet echt lekker verloren in een tweesetter. De singel van Wesley ook deze wilde niet lukken, helaas verloren.
Onze eindstand is 2-6 geworden, volgende week opnieuw tegen Gouweslag.

Dubbel Roel Slats en Thomas Kaasschieter: In het begin liepen we al snel een achterstand op, maar we wisten het bij te houden. Aan het einde stond het 21-21 Uiteindelijk verloren we de set. Helaas kregen we in de tweede set geen voorsprong. Het lukte ons niet om ze bij te houden. We verloren de wedstrijd helaas :(
Dubbel Amber Volkers en Dylan van Wijk: In het begin ging het goed. We stonden voor. De tegenpartij werd goed en gingen goed spelen waardoor zij voor gingen staan. We hebben de techniek van vanmorgen gebruikt, waardoor het veel beter ging. Het was een goede uitdaging. De eerste set ging goed, maar helaas verloren. De tweede set ging ook goed maar wel minder, dus we hadden ook verloren. We blijven volhouden en dan komt het zeker goed!
Enkel Roel: De tegenpartij begon meteen goed. Maar daarna ging het bij mij beter dan eerst. Ik probeerde vaak de andere kant op te spelen, maar dat lukte niet altijd even goed. Uiteindelijk was de tegenstander tocht beter. De tweede set ging eigenlijk wel een beetje hetzelfde als de eerste. Ik deed echt mijn best, maar ik begon moe te raken en dat veranderde de score (al stond ik wel achter).
Enkel Amber: Het ging heel goed, maar ik heb verloren. Volgende keer gaat het beter.
Enkel Thomas: De tegenpartij was aan het begin nog wel klein te krijgen, maar later werd hij beter en kreeg een voorsprong en won. De tweede set ging niet echt goed. Ik kreeg alleen maar 3 punten, de tegenpartij won alweer. Volgende keer beter.
Enkel Dylan: In het begin ging het goed, maar daarna beter maar toen weer slechter. De eerste set heb ik net aan verloren met 20-22. De tweede set ging iets minder: 13-21 verloren. Het was een hele spannende wedstrijd.
Dubbel Amber en Roel: Het was leuk maar het ging best slecht. Volgende keer weer beter.
Dubbel Thomas en Dylan: We stonden best een beetje te lachen tijdens de wedstrijd. We liepen elkaar ook best wel een beetje in de weg. De tegenstanders hielden ons goed achterin, waardoor wij de shuttle niet ver genoeg weg kregen. Helaas hebben we verloren.
Einduitslag: 0-8 :(

Zaterdag 25 februari hadden we een wedstrijd tegen EVBC/Vlietwijk. Het was erg leuk, tenminste dat vond Nils Zuidwijk.
De eerste partij werd gespeeld door Raymond van Vliet en Nils: direct een toppartij. Met 21-10 en 21-11 werden de tegenstanders direct overdonderd. Die klap denderde nog na in de eerste set van de tweede pot, de damesdubbel van Nova Timmermans en Bente van Veen. De eerste set wonnen ze vrij gemakkelijk met 21-11. In de tweede set kwamen de dames uit Voorschoten goed terug en werd het 15-21. De derde set werd met 21-13 door onze Wassenaarse heldinnen gewonnen, maar anders dan de uitslag doet vermoeden moesten ze toch flink aan de bak.
De singels verliepen ook voorspoedig. Tom van Keppel liep, volgens eigen zeggen, over van het zelfvertrouwen. Nu ontbreekt het hem daar zelden aan maar het kwam er ook helemaal uit: 21-9 en 21-8. Bente mocht daarna haar singel spelen. Ze vocht als een tijger maar was blijkbaar nog wat moe na de 3-setter want ze verloor met 17-21 en 12-21. Raymond won zijn singel met twee maal 21-12 en Nova pakte ook de winst in twee goed gespeelde sets 22-20 en 21-17.
De sfeer zat er inmiddels goed in. Nils en Bente wonnen hun mix met 21-16 en 21-6. Tja en toen konden Tom en Nova natuurlijk niet achterblijven. Nadat ze even aan elkaar moesten wennen werd het 21-13 en 21-16.
Onder luid gejuich van ouders en coaches werd de 7-1 winst gevierd.

Zaterdag 25 februari was voor opstapteam 3 hun eerste echte wedstrijd. Die begon met een dubbelspel tussen Sanne Losekoot en Rosanne Ronke tegen twee meiden van Flair 1 uit Alphen aan de Rijn. De wedstrijd werd gewonnen door BC Wassenaar in 2 sets. De volgende wedstrijd werd verloren in drie sets door Cecile Altorf en Sophie van Dijke. De eerste hadden ze verloren, in de tweede set sloegen ze hard terug. Maar helaas in de laatste set sloeg de vermoeidheid toe. Maaike Westgeest maakt het weer goed door te winnen. Jammer dat Sophie haar wedstrijd verloren heeft. Er werd heel goed gespeeld , maar de tegenstander was net iets beter.  Ook voor Rosanne was de tegenstander net iets te sterk. Sanne haalde de slag weer terug door te winnen. Sanne en Cecile zette dit met klein verschil voort. En ook de laatste wedstrijd van Rosanne en Maaike werd door BC Wassenaar gewonnen. Ze moesten er wel heel hard voor werken. Uiteindelijk won BC Wassenaar met 5-3. Gefeliciteerd meiden.